29,7 millió font

Rekordáron kelt el William Turner egyik festménye

Rekordáron, 29,7 millió fontért (több mint 10 milliárd forintért) árverezte el a Los Angeles-i Getty Múzeum William Turner egyik alkotását; korábban a brit festő egyik művéért sem fizettek ilyen magas összeget - közölte a Sotheby's aukciósház Londonban.

2010.07.08 09:26MTI

A Modern Rome - Campo Vaccino címet viselő kép az utolsó, amelyet Turner Rómában festett. Az alkotás 1839-ben készült, a művész ekkoriban volt pályája csúcsán.

A 170 éves festmény eddig mindössze egy alkalommal került piacra.

Az árverés előtt a patinás aukciósház legkevesebb 18 millió fontos leütési árat remélt. Turner eddigi legdrágább alkotása a Giudecca, La Donna della Saluta című kép volt, ez 2006-ban mintegy 8,1 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.