Pelsőczy Réka ismét rendez

Becsempészték a Broadwayt a Magyar Színház repertoárjába

Az első évadot a hölgyeknek szentelik a Magyar Színházban, a társulat célja egy sokszínű népszínházi irány megalkotása.

2010.08.18 09:30MTI
Magyar Színház

Neil Simon Sweet Charity című musicaljével indul augusztus 25-én a Magyar Színház 2010/2011-es évada, amely a Végzet asszonya elnevezést kapta.

Mint a teátrumot vezető Őze Áron a keddi próba utáni sajtótájékoztatón elmondta, az első évadot, amelyet teljesen a színház új vezetése állított össze, a hölgyeknek szentelik, így a bemutatott darabok többsége is a nőkről szól.

Magyar Színház Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields zenés darabja Federico Fellini Cabiria éjszakái című filmjének forgatókönyvén alapul, a történet azonban a hatvanas évek New Yorkjában játszódik.

A Pelsőczy Réka által rendezett produkciót kettős szereposztásban, augusztus 25-én, illetve 26-án mutatja be a Magyar Színház, majd szeptember közepéig csak ezt a musicalt játsszák.

A darab ezután a januári "Broadway-blokkban" tér vissza a Vámpírok bálja és a Sakk című előadásokkal együtt - ismertette az évadra vonatkozó terveit Őze Áron. Mint kiemelte, a Magyar Színház továbbra sem válik tisztán zenés teátrummá, mert azt a sokszínű népszínházi irányt szeretnék folytatni, amelyben többféle műfaj is helyet kaphat.

"Olyan erős társulattal rendelkezünk, amely prózában, énekben és táncban is kiemelkedő" - hangsúlyozta.

Pelsőczy Réka elmondta, a Sweet Charity az első általa rendezett zenés produkció, így a színészekkel való közös munka számára is nagy élmény. Hozzátette: a kettős szereposztással tulajdonképpen két külön előadást láthat a közönség, ezért abban bízik, hogy sokan mindkét változatot megtekintik majd.

Charity Hope Valentine-t Auksz Éva és Ruttkay Laura, Oscar Lindquistet Jegercsik Csaba és Gémes Antos alakítja, Daddy Brubeck szerepében Pavletits Béla lép színpadra, míg a kisebb szerepekben többek között Fillár Istvánt, Tóth Sándort, Benkő Nórát, Szűcs Kingát, Steinkohl Erikát és Dániel Valit láthatja a közönség.

A Sweet Charity díszletét Cziegler Balázs, a jelmezeket Bujdosó Nóra tervezte, a koreográfia Dékány Edit munkája; a zenei vezető Puskás Péter. Sipos Imre marketingigazgató a színház külső megújulásáról számolt be. Mint bejelentette, novemberig teljesen lemossák, impregnálják és átfestik a színház épületét, a Szövetség’39 Művészeti Bázis és az Artopolis Egyesület pedig egy dinamikus falfelület létrehozásával alakítja élőbbé a művészbejáró felőli homlokzatot.

A Szövetség’39 képviseletében Baróthy Anna elmondta: az épület kiálló betonelemeinek oldala dinamikus színezést kap, míg a színház Wesselényi utca- Szövetség utca felőli sarkán egy 2500 fémlemezből álló "acélrepkényt" helyeznek el mintegy 200 négyzetméteres felületen.

Az egyes levelek felületére a Magyar Színház egykori és mai művészeinek nevei kerülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.