Sikeres a Womb Locarnoban

Megtapsolták Fliegauf Benedek legújabb filmjét

Nagy sikernek örvend a közönség körében az immár félidejéhez érkezett 63. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál. A legnagyobb tapsot eddig a svájci-francia koprodukcióban készült La petite chambre kapta, de figyelemfelkeltő alkotásnak bizonyult Fliegauf Benedek legújabb filmje, a Womb is.

2010.08.12 16:20MTI
Eva Green az egyik főszereplő

Fliegauf Benedek azzal a gondolattal játszott el, mi történne, ha az emberek klónozása mindennapi dologgá válna. A futurisztikus dráma egy özvegyasszony történetét meséli el, aki elhatározza, hogy klónozással életre kelti elhunyt férjét.

A magyar rendező negyedik - egyben első angol nyelvű - játékfilmjének főszerepeit az egykori Bond-lány Eva Green és Matt Smith alakítja; az operatőr Szatmári Péter, a producer Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul, a koproducer Cédomir Colar és Mécs Mónika.

A nemzetközi filmfesztiválon, amelyen augusztus 14-ig összesen tizennyolc bemutatott alkotás közül választják ki az Ezüst és Arany Leopárd nyerteseit, jellemzőek az erőszakban és szexualitásban bővelkedő filmek. A legnagyobb tapsot eddig mégis egy brutális pillanatokat és konkrét szexjeleneteket nélkülöző film váltotta ki.

Stéphanie-Chuat és Véronique Reymond svájci-francia koprodukciója, a La petite chambre (A kis szoba) című film az élettel való megbirkózás nehézségeiről mesél.

Az idős férfi és a fiatal, halott gyermekét megszülő, emiatt lelki egyensúlyát elveszítő nő találkozása nélkülöz mindenféle giccset. A főszerepet Florence Loiret Caille és Michel Bouquet játssza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.