36 milliárd forintot ér a bánatos kutya

Snoopynak új gazdája van

Új gazdája van Snoopynak és barátainak: a Peanuts banda eddigi tulajdonosa egy 175 millió dolláros - 36 milliárd forintos - üzlet keretében adta el a híres képregényfigurák jogdíját.

2010.04.28 12:42MTI

Charlie Brown, Lucy Brown és a többiek a Joe Boxer és a London Fog márkákat birtokló Iconix Brand Group nevű csoport fennhatósága alá kerültek. A hatvanéves múltra visszatekintő képregényhősök sorsába ezentúl a figurákat megalkotó Charles Schulz örököseinek is nagyobb beleszólásuk lesz.

Az eddigi licenctulajdonos, az E.W. Scripps sajtókiadói cég egész jogdíjrészlegén túlad, így Snoopy kutyával együtt Dilbert és Raggedy Ann babafigurája is távozik a vállalattól.

Az Iconix 20 százalékos tulajdonrészt biztosít a Schulz örököseinek, akik az eladásokból is részesülnek. A 2000-ben elhunyt Charles Schulz évtizedekig küzdött, hogy visszaszerezze a híres figurák szerzői jogait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.