Képregénnyé adaptált novellák!

Képregényt adott ki a magyar.film.hu!

A Mátyás, a király című képregény-antológia a magyar moziportál, a film.hu és a Hungarofest közös kiadásában jelent meg. A kiadványt június 6-án, szombaton 17 és 18 óra között mutatják be a budapesti Erzsébet téri Gödörben.

2009.06.03 16:15ma.hu

A képregénykönyvben található díjnyertes képregények, illetve illusztrált és képregénnyé adaptált novellák alkotói: Bardon Barnabás, Filkor Gábor, Fórizs Gergely, Haránt Artúr, Harsányi Hajnalka, Horváth Henrik, Jámbor Lajos, Juhász Márk, Kalászi Benjámin, Kovács Péter, Lakatos István, Lanczinger Mátyás, Matheika Gábor, Ritter Ottó, Vincze Nóra és Zabos Csaba.
 
Az illusztrált és adaptált novellák pedig Balázs Attila, Dragomán György, Esterházy Péter, Gődény Balázs, Jászberényi Sándor, Józsa Márta, Podmaniczky Szilárd, DrMáriás és Spiegl Máté művei alapján készültek. A kötet szerkesztője: Hegedűs Márton. 

A képregény-antológiát Hegedűs Márton grafikus-szerkesztő és Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének elnöke mutatja be. Az est során a Mátyás, a királyon kívül prezentálják a litera irodalmi portál és a Palatinus Kiadó Mátyás-ponyva – Kortárs írók történetei című irodalmi antológiáját is. A Mátyás-ponyvát Nagy Gabriella, a kötet egyik szerkesztője mutatja be, az antológiából Tóth Krisztina és Németh Gábor olvasnak fel az eseményen.
 
A Mátyás-ponyva című kötet szerzői egyébként: Balázs Attila, Bán Zsófia, Bánki Éva, Benedek Szabolcs, Bódis Kriszta, Bozsik Péter, Csaplár Vilmos, Cserna-Szabó András, Dányi Dániel, DrMáriás, Dragomán György, Erdős Virág, Esterházy Péter, Falcsik Mari, Fehér Béla, Garaczi László, Gődény Balázs, Győri Orsolya, Halász Margit, Háy János, Hazai Attila, Jászberényi Sándor, Józsa Márta, Kapecz Zsuzsa, Kerékgyártó István, Kiss Ottó, Kőrösi Zoltán, Kukorelly Endre, Lokodi Imre, Maros András, Murányi Zita, Podmaniczky Szilárd, Sajó László, Selyem Zsuzsa, Spiegl Máté, Szerbhorváth György, Tóth Gábor Ákos és Tóth Krisztina. 

Az előszót Németh Gábor írta. A kötet szerkesztői: Nagy Gabriella és Jánossy Lajos. A helyszínen és a dedikálások alkalmával mindkét kötet 20 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg, a bemutató után pedig a szerzők dedikálnak is.
 
A Mátyás-ponyva szerzői az Ünnepi Könyvhéten is fognak dedikálni: június 5-én, pénteken 15 órakor az Írók Boltja előtt, a Liszt Ferenc téren, június 7-én, vasárnap 17 órakor pedig a Vörösmarty téren, a Palatinus Kiadó sátrában.
 
Forrás: magyar.film.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.