Meseíró és képregényrajzoló versenyt hirdet

Adómanóval "támad" az APEH

Revizorok, végrehajtók, sőt, akár az adóhivatal vezetői is benevezhetnek arra a versenyre, amit a közeljövőben hirdet meg az APEH; az adóhatóság mesék és képregények beküldését várja Adómanó kalandjairól - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

2010.03.04 09:42Magyar Nemzet

A napilapnak Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője elmondta: a hivatal régóta tervezi, hogy úgynevezett adótudatossági kampányba fog, amelyben főleg az óvodásokat és az általános iskolásokat világosítaná fel arról, mi is az adó, miért kell befizetni a közterheket.

A hivatal meg is indította volna a kampányt, ám időközben a kormányzat jelentősen visszavágta az adóhatóság működési költségeit, emiatt mesék, képregények elkészíttetésére nem maradt pénz. Ekkor döntöttek úgy az APEH sajtóosztályán, hogy maguk írnak gyermekeknek szóló történeteket, s kitalálták, megrajzolták a főhőst is, akit Adómanónak neveztek el.

A legtalálékonyabb hivatalnokok egyhetes nyaralást nyerhetnek teljes ellátással az APEH hat üdülőjének valamelyikében - ismertette a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.