Kidman az UNIFEM-nek segít

Nicole Kidman szerint Hollywood is hozzájárult a nők elleni erőszak elterjedéséhez

Hollywood is hozzájárult a nők elleni erőszak elterjedéséhez, mert rendszerint erőtlen szexuális célpontként ábrázolja őket - ismerte el szerdán Nicole Kidman filmszínésznő egy amerikai kongresszusi bizottság előtt.

2009.10.22 13:25MTI

Sietett leszögezni, hogy őt nem vonzzák az ilyen szerepek, és azt is hozzátette, hogy a filmipar azért tett már lépéseket, hogy véget vessen a nőkkel szembeni erőszaknak.

"Nem lehetek felelős egész Hollywoodért, azonban természetesen felelős vagyok a saját pályámért" - közölte a színésznő, aki az ENSZ jószolgálati nagyköveteként jelent meg a bizottság előtt. Kidman a nők helyzetével és jogaival foglalkozó ENSZ-ügynökség, az UNIFEM számára végez jószolgálati munkát.

Az Oscar-díjas sztárt azért hallgatta meg a külügyi albizottság, mivel olyan törvénytervezetet készítenek elő, amely humanitárius segéllyel és a problémával foglalkozó helyi szervezeteknek nyújtandó támogatással segítené a tengerentúli a nőkkel szemben megnyilvánuló erőszak visszaszorítását.

"A való világban a törvényeknek nem szereznek érvényt, és a büntetlenség a gyakorlat" - hangsúlyozta az ausztrál színésznő, és az anyagi források hiányára hivatkozva pénzt kért a törvényhozóktól az UNIFEM számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.