Az első premier A nő vágya lesz!

Fiatal tervezők gondolták újra a Pesti Színház belső terét

A megújult teátrumban szombaton kezdődik az évad, az első premier A nő vágya című "radikális musical" lesz.

2009.09.29 16:20MTI

- " Néhány héten belül teljesen megújult belső térrel várja nézőit a Pesti Színház; a Vígszínház játszóhelyeként működő teátrum vendégforgalmi helyiségeinek látványvilágát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fiatal tervezői gondolták újra." - mondta el hétfőn Eszenyi Enikő.

A Vígszínház igazgatója a főbb szerkezeti egységeiben már elkészült új belső teret bemutatva megjegyezte, az 1967-ben megnyílt épület átalakítása Benson Marcell, Thuróczy Péter és Erdélyi Dániel munkája; a költségeket nagyrészt a teátrum főszponzora fedezte.

Mint hozzátette, a Fővárosi Önkormányzat segítségével a Pesti Színházat légkondicionálással is el szeretnék látni, ehhez azonban a ház lakóinak beleegyezése szükséges. Az alkotóknak további tervei is vannak, és az V. kerület polgármestere, Rogán Antal ígéretet is tett arra, hogy hozzájárul a Váci utcai teátrum homlokzatának felújításához - árulta el Eszenyi Enikő.

Az igazgató elmondása szerint a MOME-val való együttműködésnek köszönhetően az intézmény új logót kap, illetve programfüzetein, információs anyagain is új arculattal jelentkezik, melyet Füredi Tamás, Szabó Balázs és Vörös Krisztián álmodott meg.

Fontos állomása a fiatalokkal való közös munkának a Vígszínház évadbeli első bemutatója, az Othello is: Shakespeare drámájához a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai terveztek jelmezeket, illetve Zságer-Varga Ákos, a Zagar együttes basszusgitárosa írt zenét - fűzte hozzá a teátrum vezetője.

Eszenyi Enikő a két játszóhely októberi programjairól is szólt: a Pesti Színház szombaton mutatja be Stedron-Malkova-Tosovsky A nő vágya című "radikális musicaljét" a fiatal cseh rendező, Lucie Malkova rendezésében.

A zenés darabban mutatkozik be a társulat tagjaként Kovács Patrícia és Bata Éva, többek között Kútvölgyi Erzsébet, Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza oldalán.

A Vígszínház közönsége október 17-étől láthatja Nagy Zsolt, Béres Márta és Fekete Ernő főszereplésével Shakespeare Othellóját, október 24-én pedig már egykori "háziszerzője", Molnár Ferenc Játék a kastélyban című színművét mutatja be a teátrum, többek között Benedek Miklóssal, Fesztbaum Bélával és Tornyi Ildikóval.

A velencei mórról szóló tragédiát Eszenyi Enikő, Molnár Ferenc két részes "anekdotáját" Marton László állítja színpadra. Az októberi premierek sora 30-án zárul, a Házi Színpadon: Bartis Attila Romlás című drámájában többek között Hegyi Barbarát, Hegedűs D. Gézát és Bata Évát láthatja a közönség; a rendező Szikora János.

Mint Eszenyi Enikő elmondta, a MARA Magyar Antirasszista Alapítvány jóvoltából a Pesti Színház október 11-én hátrányos helyzetű gyermekek számára adja elő A dzsungel könyvét.

A Vígszínház október 23-án Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című filmjét vetíti le, majd vendégjátékoknak is otthont ad: 29-én és 30-án a Kazah Nemzeti Balett lép fel, a hónap utolsó napján pedig a Kolozsvári Állami Magyar Színház adja elő Csehov Három nővérét.

Az igazgató hozzátette, a Vígszínház Játszd újra, Sam!, illetve Úrhatnám polgár című produkcióit ezentúl a Pesti Színházban tekintheti meg a közönség.

Saját színészi munkájáról szólva Eszenyi Enikő elmondta: ahogy tavaly, úgy ebben az évadban sem vállal új szerepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.