A filmek súlypontja a lüktető nagyváros tematikája

Clint Eastwood és Jodie Foster a hamburgi filmfesztiválon

Negyvenkét ország 142 filmje versenyez nyolc kategóriában a hamburgi filmfesztiválon, amely a török származású fiatal német rendező, Fatih Akin Soul Kitchen című vígjátékának vetítésével csütörtökön este vette kezdetét.

2009.09.28 14:20MTI

A műsorra tűzött filmek egyik súlypontja a "lüktető nagyváros" tematikája.

A hanzaváros tíznapos nemzetközi filmfesztiválján a műsorra tűzött filmek egyik súlypontja a "lüktető nagyváros" tematikája; a 2009-es program másik jellegzetessége a fiatal török mozi erős jelenléte.

A Vitrina elnevezésű kategóriában kortárs spanyol és portugál nyelvű filmek, a Voila! szekcióban francia nyelvű alkotások lesznek láthatók, míg a Deluxe-kategóriában idén az új-zélandi mozi hat klasszikusát vetítik.

- "A fesztivál sokoldalú, gyakran ellentmondásos arculatát olyan művészek formálják, mint az Oscar-díjas Clint Eastwood, Jodie Foster és Michael Moore, művészfilm-rendezők, mint Aki Kaurismdki, Jim Jarmusch, Peter Greenaway, Atom Egoyan és Wim Wenders, a dogmafilm nagymestere, Lars von Trier, valamint olyan német rendezők, mint Fatih Akin, Ayse Polat és Oliver Hirschbiegel" - olvasható a fesztivál honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.