Charles Darwinról szóló filmmel nyitottak

Drámát választottak idén Torontói Filmfesztivál nyitófilmjének

Egy Charles Darwin életéről szóló angol drámát választottak idén a szeptember 10-én kezdődő Torontói Filmfesztivál nyitófilmjének.

2009.07.16 14:50MTI

A nagy angol természettudós születésének 200. évfordulója alkalmából készült Creation (Teremtés) című film főszerepeit, Darwint és feleségét, Emmát az életben is egy párt alkotó Paul Bettany és Jennifer Connolly játsszák, a mozi elkészítését a BBC is támogatta anyagilag.

A film a tudós azon éveit dolgozza fel, amikor híres művét, A fajok eredetét írta, rendezője Jon Amiel, akinek nevéhez a Briliáns csapda, A mag, Az ember, aki túl keveset tudott című filmek fűződnek.

A mozi bemutatja Darwin viaskodásait mélyen vallásos feleségével és a gyászt, amelyet lánya halálakor érzett.

A Torontói Filmfesztivál szeptember 10-én kezdődik, a brit mozirajongók viszont csak szeptember 25-től láthatják az alkotást. A szeptember 29-ig tartó filmfesztiválon játszani fogják még Steven Soderbergh Az informátor! (The Informant) című, valós eseményeket feldolgozó alkotását egy FBI-os besúgót alakító Matt Damon főszereplésével.

Ezen kívül bemutatják Michael Douglas, Clive Owen, Edward Norton és Colin Farrell új filmjeit is.

Az 1976-ban alapított fesztivál egyike a világ legnagyobb filmes eseményeinek és hagyományosan egyfajta ugródeszkának számít a következő év nagy filmes díjaiért való versengésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.