A legjobb idegen nyelvű film kategóriában nevezett

Oscarra hajt a Kaméleon: gőzerővel készülnek a kampányára!

A cél az, hogy az amerikai filmakadémia minél több tagja nézze meg Goda Krisztina alkotását. Gőzerővel készül a Kaméleon című film egyesült államokbeli promóciójára a forgalmazó.

2009.09.24 16:40MTI

A legfontosabb cél, hogy a Los Angeles-i vetítéseken az amerikai filmakadémia minél több tagja nézze meg Goda Krisztina alkotását, amelyet Magyarország a legjobb idegen nyelvű film kategóriában nevezett a 2010-es Oscar-gálára.

- "Tegnap küldtük ki a kópiát az akadémiának, ezt valamikor október közepe és január közepe között vetítik le a legjobb idegen-nyelvű film bizottságnak. Ennek a 250 embernek a szavazata dönti el, bekerül-e a film az Oscar-jelölt öt film közé, vagy sem" - mondta Kálomista Zsuzsanna, a filmet forgalmazó HungariCom ügyvezetője.

Annak érdekében, hogy a válogató bizottság tagjai közül minél többen lássák a filmet, kisebb-nagyobb fogadásokkal megtoldott pluszvetítéseket szerveznek Los Angelesben.

Ebben, valamint a kampány egyéb részeinek a megszervezésében egy amerikai PR-ügynökség lesz a HungariCom segítségére. Január 28-án derül ki, hogy a nevezett mintegy 80 film közül melyik 5 került be a legjobb idegen nyelvű film kategória jelöltjei közé.

A vetítések, fogadások, valamint különféle képeslapok és poszterek mellett helyi szaklapokban - többek között a Hollywood Reporterben, a Varietyben és a Screen Internationalben - megjelenő hirdetések útján is népszerűsítik majd a Kaméleont - tette hozzá Kálomista Zsuzsanna.

A forgalmazó szerint a film körüli hírverést két novemberi esemény is segíti: a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amelyet a Kaméleon nyit meg, valamint az American Film Market, ahol a Kaméleon mellett a Made in Hungariát, a Mázlit, a Szíven szúrt országot valamint a Valami Amerika első és második részét is megpróbálják értékesíteni.

Emellett igyekeznek Goda Krisztina filmjét minél több filmfesztiválra benevezni: a Kaméleon szerepel az oszakai nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában és hamarosan eldől, beválogatják-e a Palm Springs-i filmfesztivál programjába.

Goda Krisztina Kaméleon című filmje egy jóképű szélhámosról szól, aki abból él, hogy szeretetre éhes nőket hálóz be. Mikor megismerkedik egy gyönyörű és okos balerinával, az élete fenekestül felfordul.

A mozi Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Trill Zsolt, Kulka János és Csányi Sándor főszereplésével készült.

A Csak szex és más semmi, illetve a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyző Goda Krisztina legutóbbi filmje, a Kaméleon tavaly ősszel indult a magyar mozikban, idén februárban elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.