Életre kel az Apácashow!

Lumen Christi Gospel koncert a VAM Design Centerben

Lumen Christi Gospel koncert a VAM Design Centerben! 2009. augusztus 30-án 20.30 órai kezdett fergeteges gospel koncert búcsúztatja az Íme az Ember- egy pápa arcai kiállítást.

2009.08.07 15:10ma.hu

A hazai gospel zene egyik legismertebb képviselője a Lumen Christi előadásában többek között az Apácashow I-II című filmek betétdalai, illetve tradicionális afro spirituálék átiratai valamint díjnyeretes számok csendülnek fel a kortárs gospel világából.

A Lumen Christi gospel kórus, melyet fiatal amatõr énekesek és zenészek alkotnak, már 11 éve mûködik. Idõközben 3 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet.

Õk a “fekete gospel” zene hazai képviselõi, a néger spirituálé alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elõ: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk.

A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

- „Gospel kórusunk budapesti kötõdésû: otthonunk a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. A gospel éneklésen túl ifjúsági kórusa is vagyunk templomunknak, ahol minden hónap elsõ vasárnapján, a délelõtti szentmisén éneklünk.”

Tavaly, a grazi Kórusolimpián ezüst diplomát szereztek. Erről Gergó Lajos karvezető így nyilatkozott, közvetlen a nagy esemény után:

- „Megjöttünk Grazból, óriási élményekkel. A minősítő versenyen ezüst diplomát kaptunk. A döntőbe csak arany fokozatosok kerülhettek. Ebben a fantasztikus nemzetközi mezőnyben öröm volt már azt tudni, hogy ott lehettünk. A koncertünk végén állva tapsolt a szép számú közönség. Maga a díjkiosztó gála is nagy élmény volt, ahol mi is átvehettük a diplománkat.”

A legfrissebb hírek a Lumen Christiről:

- "Az idei évben új hangzást is kipróbáltunk. Bővítettük a repertoárunkat néhány számmal a soul/gospel világából. Ősszel pedig részt veszünk Olaszországban a Canto Sul Garda nemzetközi kórusversenyen a gospel kategóriában."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.