Interaktív meseelőadások

Gyerekeké a nyár a Budapesti Nyári Fesztiválon

Amikor a kőszínház bezár, a szabadtér szélesre tárja kapuit. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 30-ig ingyenes interaktív meseelőadásokat rendez szombatonként, a vasárnapok pedig a reneszánsz jegyében telnek.

2009.07.13 14:10ma.hu

A Városmajor Szabadtéri Színpad is gondol a kicsikre: vasárnaponként mesematinékat tartanak. Idén ünnepeljük Benedek Elek 150 éves születésnapját, valamint halálának 90 éves évfordulójára emlékezünk.

A nyári gyermekprogramokat "a nagy mesemondó" és a magyar népmesék jegyében állították össze a szervezők. 2-102 éves korig várják a játékos kedvű gyerekeket és a gyermek lelkű felnőtteket egy közös színházi játékra. Hazai és külföldi népmeséket hallhatnak színművészektől.

A nézők segítségével életre kelnek a mesehősök zenével, tánccal, pantomimmal. A margitszigeti Víztoronynál augusztus 29-ig minden szombat délelőtt 11 órától látható egyebek között a Ramazuri együttes A rátóti csikótojása (július 11.), a Babtársulat Szorgos lány című mesejátéka (július 18.). Utóbbi társulat előadja még a Babszemjankót (július 25.) és a Benedek Elek című mesejátékot (augusztus 15.). A Toma és csapata augusztus 1-én és 8-án hív mesevetélkedőre, a Mesekocsi Színház pedig Az állatok nyelvén tudó juhászról (augusztus 22.) és A kis gömböcről regél (augusztus 29.).

A Szent Margit kolostorromoknál vasárnap délelőttönként 11 órától a reneszánsz délelőttökre kerül sor, ahol a magyar és európai uralkodói udvarok zenéjét és szokásait elevenítik fel.

Fellép többek között a Babtársulat, a Görbe Tükör Társulat, a Tabulatura, valamint a Kincskereső Meseszínház. A Városmajor Szabadtéri Színpad is gondol a kicsikre: vasárnaponként mesematinékat tartanak.

Az amerikai történelem egyik legromantikusabb szerelmi története az "indián királylány" és John Smith legendája, amely ideiglenes békét teremtett az indiánok és fehérek között s amelyből a Walt Disney is mesefilmet készített a gyermekek számára.

A Pocahontas július 12-én látható délelőtt fél 11-től. Egy hétre rá jön Frakk, a macskák réme, majd a Kis hableány (július 25.), A hétfejű tündér (július 26.).

Az augusztus a Mátyás király a csillagok között című darabbal indul, 9-én Holle anyó, majd Vuk, 16-án Pán Péter, 23-án A kis herceg, végül 30-án A nagy ho-ho kerül színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.