Négy kisfilmet mutatunk be az öt nap során!

Az Európai Parlament is bemutatkozik az Európai Filmhéten!

Fesztiváldíjas játékfilmek mellett az Európai Parlament működéséről, mindennapjairól szóló információs kisfilmeket is megtekinthet a június 2-án kezdődő Európai Filmhét keretében a mozirajongó közönség Nyíregyházán.

2009.06.02 18:10MTI

- " A közelgő választásra tekintettel négy kisfilmet mutatunk be az öt filmes nap során, ezek az Európai Parlament munkájába engednek bepillantást a nagyközönség számára." - mondta Bánszki Eleonóra, a szervező Europe Direct Információs Központ munkatársa.
 
Az intézmény döntéshozatali mechanizmusát bemutató négyperces animációs alkotás mellett néhány sikeres, az EP által - például a fürdővizek tisztasága érdekében - meghozott jogszabályt ismertető kisfilmet tekinthet meg a nagyérdemű. 

A programban egy tízperces, a képviselők konkrét munkájáról szóló összeállítás is látható lesz, amelyben a négy politikai pártcsalád jelenlegi EP-képviselői szólalnak meg. Negyedik kisfilmként egy archív felvételekből álló fotóbejátszást vetítenek le, amelyet a 2008-ban éppen ötvenéves szervezet életképeiből állítottak össze. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a filmek között a Cselek című lengyel filmdráma, a Pénzhamisítók című Oscar-díjas osztrák-német krimi, az Olasz nyelv kezdőknek címet viselő, dán-svéd koprodukcióban készült romantikus film, A hercegnő című angol-francia dráma és a Persepolis című francia animációs film szerepel; utóbbi a 2007-es cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíjában részesült. 

A szervezők a filmhét megszervezésével elsősorban az európai kultúra sokszínűségét, valamint az európai filmeknek a hollywoodi produkciókkal szembeni versenyképességét szeretnék bemutatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.