Előadás egy nagy vitákat kavaró témakörről!

Kényes kérdések...Cölibátus, abortusz, női papság?

Kényes kérdéshez nyúlt hozzá a VAM Design Center, hisz az Íme az Ember kiállítás vendége, Bíró László május 22-én a cölibátusról, az abortuszról és a női papságról is fog beszélni.

2009.05.20 13:10ma.hu

Május 22-én, pénteken Bíró László tábori püspök, az MKPK családreferense lesz az Íme az Ember kiállítás vendége. Napjaink sokat emlegetett, nagy vitákat kavaró kérdéseiről fog előadást tartani, (Leg)kényesebb kérdések – katolikus válaszok címmel. 

Bizonyára többekben felmerült már a kérdés, hogy miért tartja magát az Egyház a cölibátushoz? Miért ítéli el keményen az abortuszt, mikor sok más társadalmi szervezet vagy akár maga az állam is elfogadja? Miért nem lehetnek papok a nők? 

Az anglikánoknál ez lehetséges, a Katolikus Egyházban miért nem? Ilyen és ehhez hasonló, érzékeny kérdésekről hallhat a programra ellátogató közönség érdekes és provokatív előadást, ahol természetesen kérdéseket is fel lehet tenni a témában jártas és méltán közkedvelt Püspök Úrnak. 

Az előadás előtt, 18:00 órakor a Püspök Úr – szokatlan helyen – a kiállítás területén mutat be szentmisét, melyben a budafoki Adoramus Zenekar fog közreműködni. 

A program ingyenesen látogatható, a kiállítás előtte 18:00-ig tekinthető meg a VAM Design Centerben.

 „Íme az Ember” - Egy pápa arcai kiállítás 
Helyszín: VAM Design Center, II. emeleti konferencia terem
Időpont: 2009. május 22., péntek 

A kiállítás jegyárai: felnőtt: 1500 Ft / diák/nyugdíjas: 900 Ft / csoportos felnőtt (min. 15 fő): 1100 Ft/fő / csoportos diák/ifjúsági/nyugdíjas (min. 15 fő): 600 Ft/fő

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.