A romantika húrjai...

Szabadi Vilmos és Vigh Andrea estje a VAM Design Centerben!

Szabadi Vilmos hegedűművész és Vigh Andrea hárfaművész közös estjére kerül sor a VAM Design Centerben 2009. május 3-án 19.30 órától.

2009.04.27 20:00ma.hu

Varázslatos tavaszesti hangverseny keretében a romantikai húrjai csendülnek meg – Vivaldi, Bach, Massenet, Csajkovszkij, Smetana és Sarasate művei és Drdla Bizet Carmenjének témájára írt fantáziája hangzik el a két világhírű művész előadásában.
 
A szervezők arra buzdítják a komolyzene kedvelőket, hogy éljék át a tavasz ébredését egy gyertyafényes, romantikus estén, andalító muzsikával! 

Szabadi Vilmos
 

Két Midem nagydíjat nyert - először a Hungaroton történetében - 2002 és 1999-ben a franciaországi Cannes-ban Dohnányi hegedűversenyeket és a Bartók fiatalkori szonátát tartalmazó CD-ivel. 

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Halász Ferenc irányítása alatt 1983-ban fejezte be és egy évvel később, már ez intézmény legfiatalabb tanáraként tanít. Fellépései során dolgozott többek között - Szimonov, Ceccato, Nelson, Berglund, Kobajashi, Kamu, Haenchen, Tabachnik, Renzetti, Gardelli, Loughran, Vásáry, Saraste, Fisher Ádám és Fisher Iván karmesterekkel. 

Vendégszólistaként járt a londoni- Royal Festival Hall, Barbican Center, Wigmore Hall, az amszterdami Concertgebouw, a moszkvai és szent-pétervári nagytermekben, a stuttgarti Liederhalle Beethoven és Mozart termeiben, a bécsi Konzerthaus, Musikverein, a párizsi Museé D'Orsay, Conservatoire, Chatalet, a helsinkii Finlandia terem, a dublini National Concert Hall, torinoi- RAI Auditorium, a spanyol Auditorio Nacional, a brüsszeli Theater Saint Michelle, Észak-Írország és Wales koncerttermeiben is. 

Szerepelt még az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Libanonban, Törökországban, Japánban, Dél-Koreában és Taiwanban. Felvételeket - a BBC, az NDR (Hamburgi Rádió), BRD (Müncheni Rádió), Radio Classique (France), finnországi, jugoszláv, izraeli és más rádióállomások - készítettek vele. 1992-ben munkásságáért Liszt -díjjal tüntették ki.
 
Vígh Andrea

 Liszt-díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2007-től tanszékvezető tanára. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio kiadó gondozásában, melyek kiváló kritikákat kaptak, és nagy példányszámban keltek el világszerte. 

1993-tól 1996-ig állandó közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Solti György által vezetett európai turnén, a Bartók évforduló alkalmából rendezett hangversenyeken (Párizs, New York - Carnegie Hall). 1994-ben a ZDF "Die Beste" című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemeze jóvoltából. 

1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt, 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Szabadi Vilmos és Vigh Andrea hegedű-hárfa estje, ahol Vivaldi, Bach, Massenet, Csajkovszkij, Smetana és Sarasate művei és Drdla Bizet Carmenjének témájára írt fantáziája csendülnek fel. 

A kultúra kedvelőknek kiemelt kedvezményeket kínálnak a szervezők Da Vinci - A Géniusz és az "Íme az ember" - Egy pápa arcai kiállítások látogatóinak 2000 Ft kedvezményt biztosítanak a belépő árából.
 
(A kedvezmény az április 8 és május 3 között megváltott jegyekkel vehető igénybe.)
 
Időpont: 2009. május 3. 19.30 
Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26. 
Jegyár: 4000 Ft Kedvezményes jegyár: 2000 Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.