Jazzy Chanson Duo zenei csemege ínyenceknek!

Szakcsi Lakatos Béla - Müller Péter Sziámi estje!

Két kiváló művész találkozása mindig nagy élmény a publikum számára, Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi esetében már a közös munka ötlete is különleges.

2009.05.06 16:35ma.hu

Duójuk alapötlete, hogy amikor egy-egy sanzon eljut arra a pontra, amikor a zongoristának improvizatív módon a zenei témát kellene folytatnia, ő a történetre, a dal helyszínére, körülményeire reflektál. De hogy ez hogyan is történik?
 
Érdemes meghallgatni őket, ahogyan egy külföldön is elismert jazz-zongorista, és egy énekes költő két egészen más irányba tartó útról egyszer csak egy kilométerkőhöz érkezik. 

Mintha az alpesi hegyi legelők pásztora, és a Hortobágy gulyása egy dombon tábort vernének, és gyermekkönyvekben pasztellel megrajzolt viseletüket megtartva összekevernék állataikat, hogy azok a domb füvét - legyen az kecske vagy éppen szürkemarha - közösen falatozhassák. 

Ilyen Szakcsi és Sziámi találkozása is. Repertoárjuk időutazás viharos századok fölött, a breton-normann ballada a középkorból, a cigány himnusz, a zsidó dal mind annyira a sajátjuk, mint a brit underground rock, vagy a francia sanzon. 

Emellett pedig Sziámi versei segítik, hogy Szakcsi improvizációjának semmi se szabhasson határt. 

Jazzy Chanson Duo zenei csemege ínyenceknek! 
Szakcsi Lakatos Béla - Müller Péter Sziámi estje 
2009. június 5. 19:00 óra

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.