A családja elől a nagyvárosba menekült fiú!

Filmpremier! A provence-i fűszeres!

A harmincas évei elején járó Antoine sok idő után, apja betegségének hírére tér vissza Provence-i szülőfalujába, ahol kénytelen-kelletlen átveszi az öreg üzletét, ami egy lakókocsiba épített mozgó élelmiszerboltot és azzal állandó tanyáról-tanyára való vándorlást jelent.

2009.04.23 19:00ma.hu

A nagyvárosban eltöltött évek után a falusi élet örömeit lassan felfedező férfi mogorvaságát a mellé sodródó életvidám Claire oldja, akinek gyönyörű mosolya nemcsak a vevőket csalogatja vissza, de a szerelem ígéretét is magában hordozza. 

A vidéki Franciaország bukolikus bája és a nagyvárosok zajától távol élő emberek joviális kedvessége képezi a hátterét ennek a szépségről, emberi kapcsolatokról és életszeretetről szóló, magával ragadó filmnek.

A fiatal Marlon Brando vonásait hordozó Antoine Sforza (Nicolas Cazalé - Anna bekattanva) egyik alkalmi munkát a másikra cseréli a párizsi forgatagban, lakásában bedobozolva állnak a cuccai, és a különc szomszédlányon kívül egyedül az utca arab boltosával áll szóba.
 
Világos, hogy drasztikus változásra van szüksége - melyre nem is kell sokáig várnia, apja ugyanis komoly szívműtétre szorul, így anyja kérésére ő veszi át a mesés provence-i völgyekben működő mobil bolt vezetését. 

Szó szerint. A kissé visszahúzódó és mogorva Antoine magával viszi a szomszéd Claire-t is, hogy a lány nyugodtan tudjon készülni felvételi vizsgájára, meg persze azért, hogy a jó vidéki levegőn bevesse a vezércselt, és megkaphassa a lányt.

A provence-i fűszeres 
(Le fils de l'épicier - színes, feliratos francia filmdráma) 

rendező: Éric Guirado 
forgatókönyvíró: Éric Guirado, Florence Vignon 
zeneszerző: Christophe Boutin 
operatőr: Laurent Brunet 
producer: Milena Poylo, Gilles Sacuto
 vágó: Pierre Haberer 

Szereplők: Nicolas Cazalé (Antoine Sforza) Clotilde Hesme (Claire) Daniel Duval (M. Sforza) Jeanne Goupil (Mme Sforza) Stéphan Guérin-Tillié (François Sforza)

Vetítik: 
Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.