Sivár tájként mutatja be Budapestet!

Papírrepülők filmpremier- Szabó Simon filmje!!

Szabó Simon, a Moszkva tér Rojálja tudja, mi a pálya a mai Budapesten, hiszen lemezlovagként, rendezvényzsírozóként és amatőr filmesként látott már egyet s mást ebben a büdös nagy városban, ráadásul arról is van elképzelése, hogy hogyan lehetne mindezt bemutatni.

Jelenetek a filmből! képgaléria

2009.04.09 20:00ma.hu

A Papírrepülők rendhagyó módon úgy pörget végig bő fél tucat cselekményszálat, hogy azok nem találkoznak, csak szépen mennek egymás mellett. 

Akad itt alkotói válságban szenvedő író, breakes csávók a Jászairól, Tilos-DJ-k, hangszerszállító kisiparosok, meleg lányok, bódult tinik és huszonéves félrelépők, akiknek két közös vonásuk van: Budapesten élnek, és szeretnének viszonylag boldogok lenni. Nem nagyon erőlködnek, inkább sodródnak kicsit, meg persze hajtogatják a magukét, miként az a film címéből és mottójából is kitűnik.
 
A nem kissé mozgó kézikamera sivár tájként mutatja be Budapestet, mintha egy távoli bolygó lenne, ahol - mint tudjuk - "élni nem rossz és nem jó". 

De mindenképpen izgalmas, még ha az ember olyan apróságokon kénytelen is szöszölni, mint a létfenntartás, önkifejezés, szerelmeskedés és orális szex. 

Papírrepülők (színes magyar filmdráma 94 p. 2009)
Rendező: Szabó Simon 
Színész: Bódi Eszter, Hőrich Nóra, Sohonyai Péter, Znamenák István Forgalmazza: Budapest Film

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.