El lehet sajátítani szakmai fortélyokat!

Nyitott kurzusok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen!

Rendezőasszisztensi mesterkurzust, valamint filmkészítő, egyetemes filmtörténeti és televíziós alapozó kurzust indít a Színház- és Filmművészeti Egyetem; a most először induló kurzusokon az előadók a felsőoktatási intézmény vezető oktatói lesznek.

2009.04.14 14:15MTI

A célközönség egyrészt valamennyi, digitális kamerával rendelkező ember, hiszen hasznos, ha el lehet sajátítani szakmai fortélyokat - mondta Winkler Erika, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori hivatalának munkatársa. 

- "Azoknak a fiataloknak, akik filmesnek vagy televíziósnak készülnek, szintén fontos, hogy egyfajta képet kapjanak a legfontosabb tudnivalókról" - tette hozzá. 

Az előadások a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmfőtanszakának épületében lesznek. A tíz alkalmat jelentő rendezőasszisztensi mesterkurzuson többek között Gothár Péter, Sándor Pál, Pados Gyula, Bereményi Géza, Born Ádám tart előadást.
 
A filmkészítő alapozó kurzuson a forgatókönyvírást Schulze Éva és Németh Gábor, a rendezést Szász János, az operatőri munkát a Máthé Tibor-Kende János-Szabó Gábor hármas egyike, az utómunkát Kollányi Tamás, a filmkészítés produkciós és gyártási folyamatát pedig Hutlassa Tamás tanítja majd. 

Ez és a televíziós alapozó kurzus intenzív, egyhetes előadás-sorozatot jelent. A 11 alkalmat magában foglaló egyetemes filmtörténeti kurzuson többek között Báron György lesz az oktatók között. 

- "A kurzusok elvégzői nem kapnak semmilyen igazoló papírt. Elképzelhető azonban, hogy később meghonosítunk egy egyéves felsőfokú szakképzést, amelynek résztvevői kreditbeszámítást kapnának, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetemre felvételiznek" - hangsúlyozta Winkler Erika. 

A rendezőasszisztensi mesterkurzus ára 90 ezer forint (diákigazolvánnyal 75 ezer), a többi kurzus ára 66 ezer és 85 ezer forint között mozog, diákigazolvánnyal itt is jelentős kedvezmény kapható. A jelentkezési határidő április 28., a televíziós és a filmkészítő kurzus esetében április 30.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.