Hazai alkotás Londoni Magyar Kulturális Központban

Eszter hagyatéka könyvben és filmen Londonban!

Márai Sándor Eszter hagyatéka című regénye kerül a középpontba csütörtökön a Londoni Magyar Kulturális Központban: a kötet nemrégiben megjelent angol nyelvű kiadásáról többek között a fordító, Szirtes György beszél az esten, amelyen levetítik a Márai-regényből készült filmet is.

2009.04.09 15:00MTI

Márai Sándor halálának 20. évfordulójára emlékezve, két nappal születésének 109. évfordulója előtt filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatón ismerkedhet meg Eszter hagyatéka című regényével a londoni közönség. 

Az angolul Esther's Inheritance címet viselő kötetet fordítója, a brit fővárosban élő magyar gyökerű költő, Szirtes György (George Szirtes) mutatja be a közönségnek Jonathan Spurling brit kritikussal, a The Sunday Times című lap munkatársával közösen. A brit kritikus korábban megjelent könyvajánlójában a többi között így írt:
 
- "A Márait jellemző sztoicizmus és büszkeség gyönyörűen megírt regényeiben is jelen van. Olyan alakokat és azok emberi kapcsolatait veszi górcső alá, akiknek élete megfeneklett, magányossá váltak és érzelmileg kiégtek". 

A könyvbemutató után levetítik a Magyarországon 2008 tavaszán bemutatott, Eszter hagyatéka című filmet, amelynek rendezőjével, Sipos Józseffel beszélgetést is szervez a vetítés után a londoni magyar intézet. 

A könyvüzleteiről ismert Charing Cross Roadon található Blackwell könyvesbolt az esemény idejére betelepül az intézetbe és az eddig angolul megjelent négy Márai-kötetet kínálja majd.
 
Korábban ugyancsak Szirtes fordításában jelent meg a Zendülők és a Vendégjáték Bolzanóban, A gyertyák csonkig égnek című regényt pedig az amerikai Carol Brown Janeway ültette át angolra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.