Filmje a bizarr című A fejetlen ember keze!

Stéphane Malandrin a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon!

Április 1-jén A fejetlen ember keze című thriller egyik rendezője, a párizsi születésű Stéphane Malandrin volt a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége.

2009.04.02 16:50ma.hu

A bizarr című A fejetlen ember keze egy fiatal műugrónő története, aki egyik versenyén rosszul ugrik és annyira beüti a fejét, hogy 15 napra kómába esik. Mikor magához tér, különös dolgok történnek vele: nem találja bátyját, akinek rendkívül rossz a viszonya apjukkal, így felmerül, hogy esetleg neki is köze lehet az eltűnéséhez. 

Felbukkan továbbá két agresszív figura, akik közül az egyiknek hiányzik a keze... A fejetlen ember kezét Stéphane Malandrin bátyjával, Guillaume-mal közösen írta és rendezte, aki azonban családos ember lévén nem tudott eljönni hazánkba. 

A munkamegosztás úgy alakult köztük, hogy mivel Stéphane filozófiát végzett, főként ő írta a forgatókönyvet, a filmet tanult Guillaume pedig a rendezéshez kapcsolódó gyakorlati munkákat végezte. 

Stéphane Malandrin azt is elmondta filmje sajtóvetítése után, hogy a négy síkon játszódó történetben azt is meg akarták mutatni, hogy a szeretet, illetve a valamihez (például a sporthoz) kapcsolódó szenvedély romboló erejű is lehet. 

A fejetlen ember kezét április 2-án, 18.30-tól az Örökmozgóban, április 4-én, 16.30-tól pedig a Kinóban nézhetjük meg, sőt, a csütörtöki vetítés után Stéphane Malandrinnal is találkozhatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.