Amerikai díjat kapott Gigor Attila mozija!

A legjobb közép-európai film lett A nyomozó!

A legjobb közép-európai film díját kapta Gigor Attila A nyomozó című alkotása a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon, míg Enyedi Ildikó Első szerelem című rövidfilmje érdemelte ki a fődíjat a genovai sci-fi seregszemlén.

2009.04.01 18:00MTI

A tavalyi Magyar Filmszemlén a fődíj mellett több díjjal is jutalmazott, Anger Zsolt és Rezes Judit főszereplésével készült alkotás egyike az elmúlt év legsikeresebb magyar filmjeinek világszerte - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa. 

Arról is beszámolt, hogy Enyedi Ildikó Első szerelem című rövidfilmje a fődíjat kapta az X-Science címmel megrendezett genovai sci-fi filmfesztiválon. A húszperces magyar mozgókép a Muhi András vezette Inforg Stúdióban készült, és legelőször a nagyhírű locarnói filmfesztiválon volt látható 2008 nyarán. 

Az elmúlt hónapokban számos nemzetközi filmszemle tűzte műsorára a franciaországi Bresttől Rio de Janeiróig - idézte fel a filmunió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.