Itáliai filmversenyen a Nyugalom!

Olaszországban versenyez Alföldi Róbert filmje!

Alföldi Róbert Nyugalom című filmje indul a kedden kezdődő jubileumi filmfesztivál versenyében az olaszországi Leccében. Tíz európai mozgóképet, köztük a Nyugalom című alkotást mutatja be első ízben az olasz közönségnek a leccei filmfesztivál.

2009.03.31 15:50ma.hu

A leccei mustrán, amelyet Ferzan Özpetek török filmrendező nyit meg kedden este, tíz európai mozgóképet első alkalommal mutatnak be az olasz közönségnek, köztük Alföldi Róbert első játékfilmes rendezését is. 

Bartis Attila
azonos című nagysikerű regényének filmfeldolgozása Udvaros Dorottya, Makranczi Zalán, Gryllus Dorka és Hernádi Judit főszereplésével készült az Unió Film produkciójában. 

A történet a rendszerváltás utáni években játszódik. Weér Andor író együtt él anyjával, a valaha ünnepelt színésznővel. Az anya tizenöt éve ki sem tette a lábát a lakásból. Külföldön élő lányának levelei tartják benne a lelket, bár azokat valójában a fia írja. Érzelmi patthelyzet foglyai: szeretet és gyűlölet kötelékei béklyózzák őket egymáshoz. 

E szituációba érkezik az erdélyi származású Fehér Eszter, aki a fiú számára a kitörés lehetőségét villantja fel, ám még messze van a vágyott nyugalom A március 31-én kezdődő itáliai filmverseny idén ünnepli 10. születésnapját.
 
A fesztivál fődíjáról, az Arany Olajfáról döntő nemzetközi zsűri elnöke Eva Zaoralová cseh filmkritkus, a Karlovy Vary-i filmfesztivál igazgatója lesz. A 10. leccei filmfesztivált Ferzan Özpetek török filmrendező nyitja meg kedden este.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.