A Selyemúton A nyomozó!

Versenyre kel Gigor Attila első játékfilmje!

Gigor Attila első játékfilmje az egykori Selyemút városában, Bursában, Pozsonyban, majd Tbilisziben kel versenyre. A nyomozót mindhárom városban személyesen mutatják be az alkotók.

2008.12.01 16:45ma.hu

Gigor Attila első játékfilmje, A nyomozó, az egykori Selyemút kulturális öröksége szellemiségében megrendezendő filmfesztiválon kel versenyre Törökországban. A Kelet és Nyugat párbeszédét jelképező Selyemút városában, Bursában november 28 - december 4. között rendezik meg a nemzetközi filmfesztivált, melynek versenyprogramjába mindössze 12 játékfilm kapott meghívást. 

A nyomozót Gigor Attila rendező, Pusztai Ferenc producer és a főszereplők, Anger Zsolt és Rezes Judit részvételével vetítik Bursában, mely ma Törökország negyedik legnagyobb városa és kulturális központja. A Selyemút nemzetközi filmfesztivál információs programját Paczolay Béla Kalandorok című filmje gazdagítja. 

A nyomozó a bursai seregszemlével párhozamosan megrendezett pozsonyi nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába is meghívták. A pozsonyi szemle versenye kifejezetten az elsőfilmes fiatal rendezőkre koncentrál. A nyomozót Pozsonyban Herbai Máté operatőr képviseli. A pozsonyi fesztivál információs programjában Lakatos Róbert Bahrtalo! című doku-játékfilmjét mutatják be.
 
Törökország és Szlovákia után Grúzia rangos nemzetközi filmfesztiválján lesz látható az év legjobb magyar elsőfilmje, A nyomozó. December 9-én kezdődik Tbilisziben, immár 9. alkalommal a mozgókép szemle, mely a nagyvilág kortárs filmgyártásból mutat be válogatást. 

A nyomozó a grúz fővárosban a fesztivál legjobb filmjének járó Arany Prométheusz díjért kel versenyre, a bemutatón Gigor Attila személyesen vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.