Végre egy ilyen magyar vígjáték!

A nyomozó fekete egy komédia kiváló fordulatokkal!

Malkáv Tibor (Anger Zsolt), a zárkózott és kissé mogorva kórboncnok elvállal egy piszkos munkát, hogy beteg édesanyját nyugaton megműttethesse. Hősünk egy pesti bérház sötét udvarán hidegvérrel leszúr egy embert, de nem sejti, hogy ezzel végzetes hibát követ el. Egy váratlan levél kézhezvétele után Malkáv nyomozásba kezd, ami alapjaiban változtatja meg életét, családjáról alkotott képét és - végül - jövőjét.

2008.10.02 16:40ma.hu
Rezes Judit

Gigor Attila első nagyjátékfilmjében az amerikai tévésorozatok világa találkozik a német krimik és a magyar szatírák hangulatával, a figurák a legveszedelmesebb helyzetekben is képesek fojtottan viccesnek maradni, és még a csavarok is meglepőek. 

Gigor finoman, de magabiztosan kísérletezik a műfaj adta lehetőségekkel, nem fél meghökkenteni és nevettetni, de mindvégig olyan egyensúlyt tart fenn valóság és képzelet, igazság és hazugság, vicces és szánalmas között, hogy öröm nézni. 

Anger Zsolt és Rezes Judit kettőse példát szolgáltathat minden olyan filmes számára, aki érzelmeket szeretne közvetíteni a vásznon.

A nyomozó (színes magyar krimi 110 p. 2008)

Rendező: Gigor Attila 
Színész: Anger Zsolt, Rezes Judit, Terhes Sándor, Tóth Ildikó 
Forgalmazza: InterCom

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.