Film a nápolyi alvilág legsötétebb bugyrairól!

Idén egy Cannes-i nagydíjas film nyitja a Titanic Filmfesztivált!

A nápolyi alvilág legsötétebb bugyraiba nyerhetünk bepillantást ma este, a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében. A Gomorra című film Roberto Saviano azonos című bestselleréből készült, amely kendőzetlen őszinteséggel tárja fel a leghírhedtebb olasz maffiaszervezet, a nápolyi camorra tevékenységét.

2009.03.26 15:00ma.hu

A szerző a könyv publikálásával a bűnszervezetek első számú célpontjává vált, azóta gyakorlatilag minden lépését testőrök vigyázzák. 

A filmváltozatban Matteo Garrone rendező és írótársai a könyvnek csupán néhány elemét használták fel, de így is hasonlóan vádló, kíméletlenül realista, már-már dokumentarista jellegű bírálatot fogalmaznak meg az olasz társadalom legsötétebb rétegéről. 

A film cselekménye öt különböző szálon fut, s az köti össze, hogy szereplőik életét valamilyen módon a maffia határozza meg, amivel képtelenség szembeszállni.

Gomorra

A Gomorra a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, az Európai Filmakadémia pedig ugyanebben az évben a legjobb európai filmnek választotta. 

Matteo Garrone alkotása a Titanic fesztiválon kétszer is vetítik: március 26-án a Toldi moziban és március 28-án a Kinóban. 

A nyitó gála díszvendége az egyik főszereplő, Salvatore Cantalupo, aki a film március 26-i vetítését követően szívesen válaszol a közönség kérdéseire a Toldi moziban. 

Forrás: filmtekercs.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.