Kiállítás a Trafalgar Square híres múzeumában!

Rendhagyó Picasso tárlat nyílt Londonban!

Kiállítás nyílt a héten Pablo Picasso műveiből a londoni National Galleryben. A spanyol művész keltette kulturális érdeklődés tette lehetővé, hogy a londoni National Gallery otthont adjon a Picasso műveiből rendezett kiállításnak.

2009.03.02 20:30ma.hu

A kezdeményezés igen szokatlan, mert korábban 1900 után alkotó művész soha nem jutott kiállítási lehetőséghez a Trafalgar Square híres múzeumában. 

A tárlaton Werner Bokelberg 1961-ben Picassóról készült hatalmas fekete-fehér fotója fogadja a látogatókat. Olyan áthatóan néz ránk a festő, hogy szinte megijeszt. 

Ez a picassói tekintet a vezérfonala a lenyűgöző művészeti anyagnak, amelyben szerepel hat különböző időszakban készült önarckép, női aktok, férfi arcképek és a művészettörténet nagy mesterei alkotásainak mintegy változataként készült művek. 

A mintegy száz alkotást a világ különböző országainak nagy múzeumai és magángyűjtemények kölcsönözték a kiállítás számára, amely szűkített változata a Párizsban már 780 ezer látogatót vonzó, Picasso és a mesterek címmel megrendezett tárlatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.