Elő a motorokkal!

Hamarosan indul a Budapest Motor Kiállítás

Streetfighter-show, motorépítő varázslatok, nyereményjátékok, s mindez több száz csillogó motorcsoda társaságában.

2009.02.20 17:00ma.hu

Nagy márkák és különleges típusok képviselői állítanak ki az idei Budapest Motor Kiállításon. A csábítás immár a nőknek is szól hölgyprogramot, fittness party-t rendeznek, ahová a gyerekeket is várják. A háziasszony Kovács Niki, gyorsasági motorversenyző, aki Európa-bajnoki harmadik helyével tavaly írta fel nevét az „év sportolója” dicsőségtáblára. Vele, és a motorsport ismert hazai nagyságaival is találkozhatnak az idén március 11-15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, ahol erre az alkalomra a motorosoknak külön parkoló lesz!

Tehát: elő a motorokkal! Leginkább a hazai kereskedők fogadják meg először ezt a biztatást, hiszen a szezonnyitó Budapest Motor Kiállítás idején –még sok meglepetést tartogat az időjárás, amelyek között a motorosoknak csak ritkán akad igazán kellemes. A tavaszt várva ugyan már van, aki februárban nyeregbe pattan, hiszen létezik már olyan ruházat és vannak kiegészítő berendezések, amelyek lehetővé teszik, hogy kicsit korábban kezdődjön a motoros szezon.

A többség azonban a motor show után kezd el igazán nagyot gondolni az elkövetkezendő túrákról. Ezt teheti, mert a kiállításon nemcsak kedvet kaphat, de minden mást is, biztonsági és kényelmi felszereléseket amelyek szükségesek a gondtalan robogáshoz. A legújabb modellek, az újabban egyre népszerűbb kvadok, háromkerekűek, és más oldalkocsisok gazdagítják a legnagyobb hazai „motoros bolt“ kínálatát.

Ennek az évnek a meglepetés témája a női motorozás. Nagymotoron kisasszonyt látni még ma is ritka dolog, még mindig felkapjuk a fejünket, ha lekerül a sisak egy 1200-es paripa női lovasának fejéről. Csakúgy sok érdekes és meglepő dologról mesélhet majd az idei Budapest Motor háziasszonya, Kovács Nikolett, gyorsasági versenyző, aki ebben a férfias sportban ért el komoly sikereket.

A hölgyek ízlése többnyire a kisebb teljesítményű, és kisebb súlyú motorok felé húz, de ez semmivel sem csökkenti a női motorozás kiemelt témaként való kezelését, hiszen a választékban ezekből is lesz éppen elég. A jövő motorosaira, valamint a biztonságra gondolva a család legifjabb tagjait is érdemes elhozni, őket minimotoros bemutató, közlekedési tanpálya, Playstation bajnokság várja. Ahogy minden évben, most is lesznek olyanok, akik nem a motorok, inkább csak a barátjuk, férjük, netán a feleségük kedvéért látogatnak el a vásárra.

Nos - az ő kedvükért is - ebben az évben még színesebb program, fitness foglalkozások, a nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezetes műsor kíséri a bemutatót. S végül még egy részlet, amire érdemes figyelni: a hagyományokhoz híven a látogatók között ezúttal is egy Harley-t sorsolnak a vásár végén. A Sportster Iron 883-mal egy belépőjegy áráért lehet életre szóló barátságot kötni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.