Az évad negyedik bemutatójára kerül sor!

Hamlet premier a Csíki Játékszínben!

A Csíki Játékszínben február 27-én, 19 órai kezdettel, William Shakespeare Hamlet című tragédiáját mutatja be a társulat Veress Albert, Bodea Tibor és Lőrincz- András Ernő főszereplésével.

2009.02.27 18:30ma.hu

A fiatal dán herceg, Hamlet apja meghal és testvére, Claudius követi a trónon, aki nemsokára feleségül veszi elhunyt bátyja özvegyét. Hamlet azt gyanítja, hogy nagybátyja ölte meg apját, csakhogy erre semmilyen bizonyítéka nincs. 

Még nagyobb teher számára, hogy egy éjjelen megjelenik apja szelleme, aki arra kéri, hogy bosszúlja meg halálát. A szellem a gyilkost is megnevezi, mellyel megerősíti Hamlet gyanúját: Claudius ölte meg a királyt, az, aki most koronáját viseli. Hamlet színészeket fogad fel, hogy egy színjáték keretében leplezze le a bűntényt. 

A színház tizedik, jubileumi évadának új előadását Gavriil Pinte rendezte.
 
William Shakespeare: HAMLET 
Fordította: Nádasdy Ádám 
Tervezett bemutató: 2009. február 27. 

Forrás: Csíki Játékszín

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.