Holdvilág és utasa premier!

Szerb Antal népszerű regényének átiratát Kecskeméten is bemutatják!

Február 20-án újabb bemutatóra várja közönségét a Nagyszínház - Szerb Antal világszerte népszerű regényének átiratát, a Holdvilág és utasa című előadást láthatja majd a közönség.

2009.02.20 20:15ma.hu

Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye sokak számára kultuszmű. Olaszországi utazásait követően, 1937-ben írta meg nagyszerű könyvét. 

A regényben Erzsi és Mihály nászutas párként érkeznek Velencébe, ám mikor továbbindulnak, a fiú egyszerűen leszáll a vonatról és elindul megkeresni valakit és valamit!

Fotó: Walter Péter

Forgách András író szinte a lehetetlenre vállalkozott, amikor Szerb Antal ezernyi helyszínen játszódó, több idősíkot is átölelő regényét színpadra álmodta. 

Drámaírói munkássága során nem először nézett ekkora kihívás elé: adaptált már Kafkát, Marquezt, átírta Szuhovo-Kobolint.

Forgách András: Holdvilág és utasa 
Szerb Antal: Utas és holdvilág című műve alapján 

Mihály: Lengyel Tamás 
Erzsi: Bognár Gyöngyvér 
Éva: Réti Adrienn 
Ulpius Tamás: Csémi Balázs 
Szepetneki János: Fazekas Géza 

Továbbá: a Színiiskola hallgatói, táncosok 

Rendező: Réczei Tamás 

Bemutató: 2009. február 20-án, pénteken este 7 órakor a Katona József Színház színpadán 

Forrás: Katona József Színház, Kecskemét

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.