A Magyar Filmszemle nyomon követhető a hálón is!

Interneten is szemlézhetünk az idén!

Idén először a világhálón is elérhető lesz a Filmszemle néhány filmje... Bár a 40. Magyar Filmszemle hivatalosan január 27-től indul, már 26-án is részt vehetnek az érdeklődők egy programon, a Plakátkiállítás megnyitóján!

2009.01.27 21:30ma.hu

A filmeket népszerűsítő színes poszterek ugyanúgy versenybe szállnak, mint a különböző műfajú mozgóképek. Az internet adta lehetőségeket a Magyar Filmszemle alkalmából minden területen kiaknázzák. 

Nemcsak a plakátokra lehet szavazni neten keresztül a filmplakat.hu-n, a tavalyi év sikerén felbuzdulva közel 50 versenyfilm tekinthető meg a filmklik.hu oldalon, és idén először lesz elérhető a világhálón a szemle néhány nagyjátékfilmje is. 

Az interneten keresztüli megtekintés a közönség számára ingyenes! A videofile-ok le nem tölthetőek, kizárólag stream-technikával (on-line sugárzás) nézhetőek! Jegyvásárlásra is lehetőség van neten, egy jegy ára 700 forint. 

A Filmszemle összesen 334 alkotást mutat be a közönségnek, a programban a dokumentum-, tudományos-ismeretterjesztő, tévé- és kisfilmeken kívül olyan kasszasikerek is szerepelnek, mint a 9½ randi, a Kaméleon vagy a Valami Amerika 2.

Adás

A Filmszemlén mutatkozik be a Taxidermia rendezőjének, Pálfi Györgynek legújabb alkotása a Nem vagyok a barátod. Az első napon, január 27-én dokumentumfilmeket és tudományos filmeket vetítenek, emellett könyvbemutatók is várják a közönséget. 

A jubileum alkalmából több olyan kísérőprogramot kínálnak, amelyeken először vehet részt a közönség. Ilyen a 40 év története werkfotón, a Válogatás 40 filmszemle díjnyertes filmjeinek plakátjaiból vagy a Zenés éjszakák, amelynek keretében január 29-től 31-ig esténként népszerű zenés filmeket vetítenek. 

A kisgyerekes mozikedvelőknek is lesz mire jegyet váltani, január 31-én egész nap gyerekfilmeket nézhetnek kedvezményesen, ezen a napon tűzik programra a klasszikus Lúdas Matyit is.
 
Továbbá az információs filmek között szerepel Csupó Gábor ősszel debütált animációs filmje, az Immigrants - Jóska menni Amerika!, Tarr Béla Londoni férfija, az Eszter hagyatéka, és a Kis Vuk is.
 
A 40. Magyar Filmszemlét hivatalosan január 29-én nyitják meg Kenyeres Bálint  A repülés története című filmjével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.