A versenyprogramba 335 alkotás vesz részt

40. Magyar Filmszemle január 27-től február 3-ig

Január 27. és február 3. között kerül megrendezésre a 40. Magyar Filmszemle. A négy budapesti helyszínen zajló mustrán 18 játékfilm versenyez majd egymással.

2008.12.25 15:31MTI

A versenyprogramba 335 alkotást - 26 játékfilmet, 120 kisjátékfilmet, 152 dokumentumfilmet, 28 tudományos-ismeretterjesztő filmet és 9 tévéfilmet - neveztek be. Ezek közül a játékfilmes előzsűri tagjai 18 játékfilmet, köztük Bacsó Péter Majdnem szűz című moziját, Gárdos Péter Tréfáját, a Goda Krisztina rendezte Kaméleont, Herendi Gábor filmjét, a Valami Amerika 2-t, Keményffy Tamás Mázliját, Pálfi György Nem vagyok a barátod című munkáját, a Sas Tamás rendezte 9 és fél randit és Sopsits Árpád alkotását, A hetedik kört válogattak be a versenyprogramba.

A 30 egymással versengő kisjátékfilm között szerepel M. Tóth Géza Mama című munkája, Nemes Jeles László filmje, a The Counterpart, Pálfi György Ász póker című mozija, a Salamon András rendezte Viszlát, Adél, valamint Xantus János Etetés című alkotása. 32 dokumentumfilm került be a versenyprogramba, többek között Gyarmathy Lívia Kis halak... nagy halak című filmje, Jeles András Párhuzamos halálrajzok című mozija, a Pálos György rendezte Mit tudjátok ti, ki vagyok én!, valamint Sopsits Árpád alkotása, a Séták Bergman körül. A játék-, dokumentum-, és kisjátékfilmek mellett 12 tudományos-ismeretterjesztő film és 9 tévéfilm színesíti a versenyprogramot.

A hagyományokhoz híven és a tavalyi évvel ellentétben a 40. Magyar Filmszemlének lesz nyitófilmje, az azonban még nem dőlt el, hogy melyik alkotás lesz az - mondta Naszály György, a fesztivál sajtófőnöke, hozzátéve, hogy egyelőre a zsűri összetétele sem ismeretes. A jubileumi seregszemle vetítéseinek a Budapest Kongresszusi Központ, a Palace MOM Park, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Bem mozi adnak otthont. A nyitó- és a záróünnepségre a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.