Jeff Beck és a Stooges is belépőt vár!

A Metallica is bekerül a Hírességek Csarnokába!

Még 9-en vannak a Rock and Roll Hall of Fame előszobájában, de közülük januárban csak 5-en maradnak, akiket végül április 4-én iktatnak be Clevelandban a rock halhatatlanjainak sorába. A műfajok sokszínűségére ezúttal sem lehet panasz...

2009.01.16 19:10ma.hu

A 2009 áprilisában rendezendő avatási ceremónián öt előadó csatlakozik a Rock And Roll Hírességek Csarnokának illusztris társaságához. A kilenc jelölt közül egy 600 fős zsűri szavazatai alapján kiválasztották azt az öt előadót, amely 2009 áprilisában ünnepélyes avatási ceremónia keretében bekerül a Rock And Roll Hírességek Csarnokába. 

Az esélyesek közt volt a Metallica, az évek óta jelöltként feltűnő Stooges, valamint Jeff Beck, a Run DMC, a War, Bobby Womack, a Chic, Wanda Jackson, valamint Little Anthony & the Imperials is. Közülük végül a Metallica, a Run DMC, Jeff Beck, Bobby Womack, valamint Little Anthony & the Imperials örülhetett, az ő nevük díszeleg majd a popzene halhatatlanjainak társaságában a clevelandi Hall of Fame-ben. 

A Run DMC a második rapformáció lesz a legendák között, két éve a Grandmaster Flash volt a stílus első kiemeltje. Az "Early Influences" kategóriában az ötvenes évek neves rockabilly előadója, Wanda Jacksont került a hírességek közé, "Sidemen" kategóriában pedig Elvis Presley két kísérőzenészét, D.J. Fontanát és Bill Blacket, valamint Dewey Lyndon "Spooner" Oldham zongoristát nevezték a Hall Of Fame-be.
 
"Mi egy kapocs vagyunk az előttünk lévő és az utánunk jövő nemzedék közt. Nagyon tetszik, ahogyan ez az egész összeáll egy nagy képpé" - nyilatkozta a Metallica beavatásáról Lars Ulrich, a zenekar dobosa. 

"Én csak egy rapper vagyok, egy mc a mikrofonjával. Hogy a Beatlesszel, Bob Dylannel és a rock'n'roll isteneivel leszek egy helyen? Ez nevetséges. De jó értelemben nevetséges" - így Darryl McDaniels, a Run DMC egyik tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.