Szex, pia, stex, rock n' roll a PECSÁ-ban!

A Motley Crüe énekese, Vince Neil már gyermekkorában, a zenekar imidzsére edzett!

Zaklatott gyermekkora költözködésből állt, szinte évente más házban laktak. Kisiskolás korában tanúja volt, amikor egy bandaháború következtében belőttek húga, Valerie ablakán, majd rá pár napra tanúja volt, amint négy gyermek kirabol egy ötödiket.

2008.12.01 21:00ma.hu

A kis bűnözök másnap a kis Vince – t támadta meg egy fagylaltos kocsi mellett, és miközben elvették 15 centjét, szerencsére csak egy karcolás volt az a vágás, amit közben a torkán ejtettek fültől – fülig. Az éjszakát a kórházban töltötte tanárnőjével, a korábbi Palyboy Playmate-el, Mrs. Anderson-al, aki megengedte neki, hogy megfogja a kezét, és másnap is így mentek együtt az iskolába. Vince minden lehetőséget megragadott, hogy együtt lehessen a tanárnővel Innentől kezdve nem volt megállás, elindult a csajozás útján. 

Ez volt az oka, hogy nagyobb srácok menőnek tartották, és bevették a csapatba. Gyakran fegyverekkel játszottak, kukákat égettek, vagy loptak. Egy napon az iskolából hazafelé elloptak három másik fekete gyerekkel egy hátizsákot egy áruházból, ami tele volt korall nyakláncokkal, kagylókkal, szivacsokkal. Többször letartóztatták, kicsapták az iskolából. Egyszer a torna tanára buktatta le, hogy Vince pornóújságokból kitépett oldalakat árul a többi iskola társának. 15 éves volt, amikor megismerkedett a droggal és az alkohollal. 

Egy napon meglátta az ellopott szörfdeszkáját egy focijátékosnál, Vince betörte a srác orrát és az arccsontját. Innentől kezdve a társai hősként tisztelték.

Bár kis gyerek kora óta tanult gitározni, érezte, hogy valahogy nem az ő hangszere. Rendszeresen járt a haverjaival csajozni a kori pályára, ahol gyakran rendeztek playback (tátogó) versenyeket. Egy alkalommal meg is nyert egy versenyt a The Kinks You Really Got Me dalával. Őt is meglepte azonban, hogy tátogás helyett, ő hangosan énekelte a sorokat. Vince rendszeresen csajozott és újabb szokásává vált, hogy az iskolai ebédszünetekben csajokat vitt haza a szülői házba, amíg szülei a munkában voltak. 

Egyszer egy alkalommal együtt volt egy Tami nevű lánnyal egy autóparkolóban a kisteherautójának első ülésén. Két hónap múlva – Vince már el is felejtette az affért – amikor a lány felhívta, hogy terhes. 17 éves korában Vince-nek gyermeke született, Neil Jason Wharton 1978 október 3-án. Ő volt az egyedüli az iskolában, aki gyerektartást fizetett, ígyVince roadként dolgozott a The Runaways zenekarral az iskola mellett. James Alverson miután a Charter Oak főiskolára kezdett el járni, Vince-t kérte meg, hogy énekeljen a csapatában. 

Neki volt a leghosszabb haja az iskolában és ehhez inkább ragaszkodott, mint hogy csatlakozott volna az iskolai baseball csapathoz. James gitározott, Vince volt az énekes, Joe Mark a bőgős, és John Marshall a dobos. Így alkották meg együtt a Rockandi nevű formációt. A csapat hamar kivívta az elismertséget, ezt a csapatot tartották a legjobb buli zenekarnak 1978-ban. 

Óriási ötlettel rávettek nem túl népszerű iskolatársakat, hogy rendezzenek partit otthon a szüleiknél, ők elmentek játszani, belépőt szedtek a többiektől akik eljöttek megnézni, így ezzel az adott fiatal népszerűsége javult az iskolában és ők is kerestek pénzt.

Mivel Vince elég keveset járt be az iskolába, ezért a Charter Oak főiskoláról hamar kirúgták, így kezdett el takarítani egy lemezfelvételekre alkalmas stúdióban. Cserébe a Rockandi kapott stúdió időt a zenélésre. Szülei kérésére visszairatkozott a Royal Oak főiskolára Covina-ban. Ebben az iskolában hamar összehaverkodott egy sráccal, akivel gyakran lógtak együtt az iskola helyett. A fiút úgy hívták akkor, hogy Tom Bass, ma már úgy ismerjük őt Tommy Lee. 

Vince egyszer egy partit rendezett a saját házukban, amíg szülei egy hétvégére elmentek otthonról. Az előadás közben Vince szülei hazaérkeztek, de ahelyett hogy nagy balhé kerekedett volna, az apja csatlakozott a táncolókhoz, anyja pedig italokat szolgált fel. Vince azonban hamar kikerült ebből az iskolából is és otthonról is elment egy bőrönddel. Tom Bass kisteherautójában aludt, volt pizza futár, autópálya munkás, de dolgozott elektronikai gyárban is. 

Azóta a világ egyik legnagyobb zenekarának énekese, van egy tetoválószalonja, ruhamárkája, bor és tequilamárkája, valamint Dr. Feelgood’s néven nyíltak éttermei. Mötley Crue tagjaként már gyakorlottan szolgálta ki a bulvár sajtót. Napvilágott látott egy videója, amint két playmatte – el bújt ágyba. A felvételt az egyik playmette adta el az egyik internetes portálnak, és emberek ezrei fizettek azért, hogy láthassák a felvételt. Sikeres volt valóságshow – ja is, ahol a nézők számos konfliktusnak lehettek tanúi. 

Valószínüleg kevesen tudják, hogy a kultikus film, a Ford Ferling kezdő dalát énekelte, és Ő volt az énekese Fekete dögvésznek, azaz az ő gyilkosát keresték. A Mötley Crüe őrületes sikereket ért el A nagy slágereik mellett féktelen bulizásaik, ivászataik, drogozásaik és csajozásaik, elképesztő méreteket öltött. 

A legkülönböző őrültségeket csinálták meg. Például egy hatalmas hímvesszőt festettek a repülőjükre, ami számukra azt az érzést kelltették, hogy minden várossal szexuális kapcsolatot létesítettek.

Az őrület addig tartott, amíg, karácsony napján a tagok - Nikki, Vince, Mick és Tommy összeültek, és a menedzserük fenyegetéseinek hatására beleegyeztek, hogy elvonóra mennek következő évben... A zenekar megtorpanását Vince balesete okozta. Egy hatalmas party közepén elindult a Hanoi Rocks dobosával, Razzle-vel italt venni természetesen nagyon részegen... 

Vince túlélte szinte sérülések nélkül, de a fiatal Razzle meghalt. Természetesen elítélték:a letartóztatásán és a közmunkán kívül nem ihatott többet és előadásokat kellett tartania az alkohol káros hatásairól, miközben a többi tag körülötte vígan drogozott és vedelt tovább. Vince elveszített kislányát is, akinek az emlékét nemcsak dal őrzi, hanem az az évente megrendezett jótékonysági golfverseny is, amely a The Skylar Neil Memorial Golf Tournament nevet viseli. 

Egy időre távozott a zenekarból, és ekkor csinálta meg a Vince Neil Band – et. Ma már visszatért a csapatba, de a saját zenekarát sem hanyagolja el. Őket láthatjuk a Petőfi Csarnokban december 11 – én, ahol 100% - ban Mötley Crüe dalokat adnak elő. 

Az érdekességhez tartozik továbbá, hogy a csapat dobosa magyar származású Zoltan Chaney, aki dobolás közben egyszerűen megőrül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.