Jön a francia örömzene-szupercsapat!

Les Touffes Kretiennes koncert!

A francia örömzene-szupercsapat, amelynek tagjait először pusztán a kedvenc zenekaraik számainak feldolgozása hajtott, néhány év alatt a hazai és európai klubok elengedhetetlen fellépőjivé váltak

2009.01.05 20:00ma.hu

A nálunk is sokszor megforduló nagy névnek számító Babylon Circus, Les Hurlements d’Leo, Ogres de Barback, és Fils de Teuphu, Les Pellos, Les Chevals, Les Quiches Lorenes csapatok tagjaiból eredetileg azért formálódott az „egyszeri” formáció, hogy feldolgozásdalokat játsszon néhány barcelonai bárban. A - The Clash, The Kinks, Bangles, Dee-Lite - program olyannyira jól sikerült, hogy a közel 100 állomásos újrázás már nemcsak Francia- és Spanyolországot, hanem Európa nagy részét is érintette. 

Az ismételt sikerrel pedig esedékessé vált az idén tavasszal megjelenő lemez felvétele, amiben a legendás Mano Negra technikusa segédkezett. S hogy mire számíthatunk?
 
- „Sex, drugs, Rock’n roll and Milk, and for a Great Night Out: ‘Les Touffes Kretiennes!”
 
- "…Tizenkét fura ruhás francia fiú van a színpad helyett a közönségben. Sose láttam még olyat, hogy egy zenekar lemegy a nézők közé zenélni, magára kötözött dobbal, meg méretes tubával. A dobos fiú skótszoknyában. Félmeztelenül. Az énekes úgy néz ki, mint Valentino Rossi egy az egyben. Egy a tizenkettőben (ből) lány és kilencnek van fúvós hangszere. Tiszta számmisztika. Lásd még: misztikusan tiszta számok…" 

2009. január 17. (szombat), 19:30, Nyugati Teátrum

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.