Tilos Witchkitchen Series Vol.1.

Tilos Rádió Party a Budapest Jazz Club-ban

A Tilos Witchkitchen Series keretein belül, havi rendszerességgel, olyan zenekarok és zenei formációk mutatkoznak be, melyek a Tilosban vagy a Tilos körül jöttek létre, munkásságukban és szellemiségükben szorosan kötődnek a rádióhoz

2008.12.18 14:30ma.hu

A Tilos Rádió és a Budapest Jazz Club első közös rendezvényén a Budbudas zenekar lép fel, ami egy professzionális zenészekből, dj-kből, vj-kből és színházi és filmes szakemberekből álló, kifejezetten kísérleti koncert zenekar. 

A 17 tagú bigband semmi máshoz sem hasonlítható zenei szerkezeteket teremt, felfedezve az elektronikus tánczenék, a kortárs kísérleti muzsika és dzsessz korábban nem létező átjáróit. Klezmer, hiphop, programozott alapok, elszállós free jazz-improvizációk: a Budbudas a magyar zene leginkább progresszív formációja. 

Munkamódszerük, hogy mindenkinek van egy száma, amit megír, és a többiek ezt kivitelezik a kedvéért. Így mindenki lehet főnök - de egy este csak egyszer. 

Tagjai: Keszég László - mc Busa István - mc Grencsó István - fúvós hangszerek Ágoston Béla - fúvós hangszerek Hans van Vliet - fúvós hangszerek Márkos Albert - cselló Szesztay Dávid - billentyűs hangszerek Hajnóczy Csaba - gitár Benkő Róbert - nagybőgő Jeszenszky György- dob Hárságyi Péter - dob Mango (Jávor Márk) - dj Nagy András - elektronika Vajna Balázs - vj Cserhalmi Sára - vj Kovács Gábor - látvány, fény Németh Márton - hangmérnök 

A zenekar évente csak 2-3 koncertet ad, ezért fellépéseik mindig különlegesség számba menő zenei csemegét jelentenek. Ezúttal Sun Ra számait dolgozták fel a zenekar összetételének sokszínűségéhez méltóan.
 
A fő koncertet több live act kiséri, melyek Tilos DJ-k és zenészek együttműködésén alapuló, egyedi és kísérletező jellegű produkciók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.