Izgalmas élmény- Operaközvetítés élőben!

Massenet: Thaïs szombaton! A Metropolitan Opera a MÜPÁ-ban!

Massenet érzéki zenéje a John Cox által rendezett új előadásban szólal meg, amelyben a sugárzó Renée Fleming alakítja a spirituális táplálékot áhító egyiptomi kurtizánt, az Anatole France szövegkönyvére komponált, 1894-ben bemutatott opera főszerepét.

2008.12.17 22:38ma.hu

„Amerika Csodálatos Hangja” érzékeny zeneiségével, műfaji sokszínűségével építette fel nimbuszát. „Szüleim dalolva vitatkoztak esténként a vacsoraasztalnál. Fergeteges zenei nevelésben részesültem” – mesélte gyerekkoráról Renée Fleming. 

Thomas Hampson játssza a kegyvesztett szerzetest, Athanaëlt. Az énekes, előadóművész, kutató, pedagógus, szenvedélyes golfjátékos és könyvgyűjtő, megszállott híve minden technikai újdonságnak (számítógépnek és egyéb korszerű médiumnak), amely a zenét, mint az emberek közötti kommunikáció eszközét támogatja.
 
A világsajtóban a nyilvánosságtól már visszavonult Dietrich Fischer-Dieskau művészi-szellemi örökösének kikiáltott Thomas Hampson az Egyesült Államokból áttelepült Európába, hogy az öreg kontinens opera- és koncertpódiumain is elkápráztassa közönségét repertoárjával, előadóművészetével, muzsikus személyiségével. 

Massenet: Thaïs A MET új produkciója 
2008. december 20. szombat 18:00 - 21:45 

Előadóterem, Kék terem 

Szereplők: 
Thaïs: Renée Fleming 
Nicias: Michale Schade 
Althanaël: Thomas Hampson 

Közreműködik: a Metropolitan Opera Zenekara és Kórusa 
Vezényel: Jesús López-Cobos 
Rendező: John Cox

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.