George Lucas alkotását is színpadra viszik!

Shrek musical után jön a Csillagok háborúja!

Az ogre kalandjaiból készült Broadway-musical premierjét a hétvégén tartották, a Lucas-klasszikusból készített mű bemutatóját pedig áprilisra tervezik Londonban.

2008.12.16 16:00ma.hu

A negyedik Shrek-filmre még két évet kell várni, a rajongóknak pótlékként itt az animációs film első részének zenés színpadi változata. David Lindsay-Abaire szövegíró és Jeanine Tesori zeneszerző 2002 óta dolgoztak a darabon, aminek castingját tavaly kora nyáron tartották. 

Idén augusztusban és szeptemberben Seattle-ben játszották, a New York-i, Broadway Theatre-beli hivatalos premierre pedig a hétvégén került sor. Két óra alatt maszkolják ogrénak a Tony-díjra jelölt Brian d'Arcy Jamest, Fiona hercegnőt a Tony-nyertes Sutton Foster alakítja, a rendező Jason Moore. 

A 15 millió dollárba kerülő előadás producere a Dreamworks Animation. 

A több mint harminc éves Csillagok háborúja sem kerülheti el a végzetet: áprilisban a londoni O2 Arénában mutatják be a Star Wars: A Musical Journey (Csillagok háborúja: Zenei utazás) című látványosságot. 

John Williams újrakomponált zenéjével a 86 fős Királyi Filharmonikus Zenekar (szokásos koncertöltözetben, tehát nem birodalmi/köztársasági jelmezben) kíséri a hatrészes filmfolyam kétórásra összevágott zanzáját. 

A londoni bemutató után európai turnéra induló produkció rendezője természetesen George Lucas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.