Bemutató! Cole Porter musicalje, a Mi jöhet még?!

Musical komédia a Magyar Színházban!

Cole Porter musicalje, a Mi jöhet még?! - eredeti címén Anything Goes - a '30-as években játszódik, egy Londonba tartó luxushajó fedélzetén, ahol szokatlan vendégsereg gyülekezik. A világhírű musical komédiáját 2008. október 31-én, pénteken, mutatja be a Magyar Színház.

2008.11.03 14:30ma.hu
Fotó: Korniss Péter

A darabot 1934-ben mutatták be New Yorkban, majd Londonban, a Westend színpadán is játszották. Az előadás filmváltozatát kétszer 1936-ban és 1956-ban is elkészítették, a férfi főszerepet mindkét alkalommal Bing Crosby alakította.
 
A mű időtállóságát bizonyítja, hogy az eredeti bemutatót követően azóta háromszor újították fel a Broadwayn, és számtalan bemutatója volt a világ legkülönbözőbb zenés színházaiban. 

Most 74 év után, magyar színpadon is látható lesz a méltán világhírű musical.

Fotó: Korniss Péter

A főszerepeket Szulák Andrea, Bodrogi Gyula, Béres Ilona, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Csengeri Attila, Hüse Csaba játsszák, olyan művészek társaságában, mint: Soltész Bözse, Cserna Antal, Rancsó Dezső, Az előadás rendezője: Iglódi István. I

tt van többek közt a jó családból származó, eladósorban lévő Hope Harcourt és anyja, Evangeline, aki a társadalmi státusz fenntartása érdekében egy brit lordhoz, Evelyn Oakleighoz szándékozik lányát hozzáadni, egy Yale-öregdiák, jelenleg new yorki üzletember és gyakorló tőzsdecápa Elisha Whitney a kissé szeleburdi, ámde annál szerelmesebb asszisztensével, Billy Crockerrel, akinek tulajdonképpen nem is kellene a hajón lenni, egy hittérítőből lett szexi dizőz, Reno Sweeney a maga angyalaival, egy gyakorló hittérítő megtért szerencsejátékosokkal.... 

Felbukkan továbbá egy kétes hírnévre vágyó, kétbalkezes, ámde rettenthetetlen gengszter, Tejbetök Martin, és macája, Erma, s ezzel megkezdődik a félreértések, szerepcserék, szerelmi csalódások-háromszögek-békülések, beharangozott-lemondott- elhalasztott-elcserélt kézfogók végeláthatatlan sora...

MI JÖHET MÉG?! 
(ANYTHING GOES) - musical komédia 

Zene és dalszöveg: Cole Porter, Howard Lindsay, Russel Crouse 

Eredeti szövegét írták: P.G. Woodhouse és Guy Bolton, valamint Howard Lindsay, Russel Crouse 
Új szövegváltozat szerzői: Timothy Crouse és John Weidman 
Fordította: Galambos Attila 

RENO SWEENEY, hittérítőből lett szexi dizőz: SZULÁK ANDREA
HOPE HARCOURT, csinos fiatal hölgy: AUKSZ ÉVA 
EVANGELINE HARCOURT, az anyja, özvegyasszony: BÉRES ILONA LORD EVELYN OAKLEIGH, dúsgazdag angol: JEGERCSIK CSABA ELISHA WHITNEY, rövidlátó iparmágnás: BODROGI GYULA m.v. 
BILLY CROCKER, Whitney ifjú alkalmazottja: HÜSE CSABA m.v./ CSENGERI ATTILA 
TEJBETÖK MARTIN, balszerencsés gengszter: CSERNA ANTAL 
ERMA, a macája: SOLTÉSZ BÖZSE 
LUKÁCS és JÁNOS: RANCSÓ DEZSŐ / BEDE FAZEKAS SZABOLCS KAPITÁNY: MIHÁLYI GYŐZŐ 
ELSŐ TISZT: FILLÁR ISTVÁN 
PAP: SZŰCS SÁNDOR Közreműködnek a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei 

Díszlet: SZLÁVIK ISTVÁN
 Jelmez: TORDAI HAJNAL 
Zenei vezető: FEKETE MARI 
Zenei munkatárs: PUSKÁS PÉTER 
Dramaturg: GECSÉNYI GYÖEGYI 
Koreográfus: FINCZA ERIKA 
Sztepp: MARCHHART DÉNES 
Mozgás: LISZTÓCZKY HAJNAL 
Rendező asszisztens: HŰBÉR TÜNDE 

Rendező: IGLÓDI ISTVÁN 

MAGYAR SZÍNHÁZ 
1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. - Telefon: 341-3849, Fax: 342-2559

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.