A varázsló kertje a Magyar Nemzeti Galériában

Csáth Géza egyéniségét bemutató színházi produkció!

A varázsló kertje címmel Csáth Géza elmeorvos, író, muzsikus és festő egyéniségét bemutató színházi produkció látható jövő szerdán a Belső utak képei - Art brut Ausztriában és Magyarországon című időszaki kiállításhoz kapcsolódva a Magyar Nemzeti Galériában.

2008.10.28 16:15ma.hu
Csáth Géza

A színdarab Csáth Gézáról, a magyar irodalom és művészet egyik legösszetettebb egyéniségű, tragikus sorsú alkotójáról szól, aki nemcsak kiváló elmeorvos és nagysikerű író, hanem érzékeny, tehetséges muzsikus és festő is volt. 

A darab egyszerre próbálja meg bemutatni az alkotó összetett egyéniségét, irodalomhoz, zenéhez, képzőművészethez és orvostudományhoz való viszonyát. A néző különleges színházi élményre számíthat, videóbejátszások által megélheti az adott kor atmoszféráját, Budapestjét, az akkori kórházi légkört és meghallgathatja Csáth Géza kiadatlan zenei műveit is. 

Mint ismeretes, az előadás bemutatója 2008. áprilisában a Nemzeti Színházban volt Jordán Tamás és Elek Szilvia közös rendezésében, 2009. januárjától pedig a Merlin Színházban látható majd. 

A darab különlegessége, hogy Csáth Géza kéziratban fennmaradt zeneművei is elhangzanak. A főszereplő Miklós Marcell, a Nemzeti Színház művésze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.