Charley nénje Miskolcon!

Nagy, egészséges kacagások színházi estéjére számíthatunk!

Brandon Thomas - Aldobolyi-Nagy György - Szenes Iván Charley nénje című zenés játékának ötvenedik előadását tartják október 28-án 19 órakor Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

2008.10.28 19:00ma.hu

"Nagy, egészséges kacagások estéje volt a mai színházi este. Eléggé szükség volt annyi szomorú este után. Charley néni bohóságai mindig hatnak" - írta 1901-ben Ady Endre

De min is nevetett a neves költő, ami ma is mosolyt fakaszt? Nos azon, hogy Jack és Charley szerelmes angol ifjak a kiszemelt hölgyeikkel nem találkozhatnak csak akkor, ha a szende kisasszonyokat valaki kíséri.
 
A kiszemelt gardedame, Charley nénje, az özvegy milliomosnő. A hölgy azonban mégsem érkezik meg, így egyik társuk játssza el a néni szerepét, nehogy a találkozó elmaradjon.

Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

Csakhogy a decens hölgy (és legendás vagyona) iránt többen is heves érdeklődést mutatnak. Az ártatlan szerelmi kaland szálai tehát alaposan összekuszálódnak, ám a sok-sok poén, a látványos táncok, a fülbemászó dallamok közben mindenki megtalálja a maga párját. 

Mire jól kinevettük magunkat, már kész is a happy end. Charley nénje nem csak Miskolcon sikeres: a tavalyi bemutató óta meghívták Tokajba, Lendvára és Kassára, a Közép-európai színházi fesztiválra is. 

A közönség minden helyszínen egyforma lelkesedéssel üdvözölte a Korcsmáros György rendezte előadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.