Sir, Lord, és Oscar-díjas

Andrew Lloyd Webber: a musical népszerűbb, mint valaha

A musical még sohasem volt népszerűbb a világban, mint most - vélekedett Andrew Lloyd Webber. A világhírű zeneszerző erről annak kapcsán beszélt Budapesten újságíróknak, hogy a Madách Színház és a Művészetek Palotája a hétvégén nagyszabású gálakoncerttel köszöntötte 60. születésnapja alkalmából.

2008.11.17 10:42MTI

"Érdekes és izgalmas a sajátos magyar nézőpont, a mód, ahogy itt a darabjaimhoz nyúlnak" - mondta Andrew Lloyd Webber, aki a vasárnapi előadás díszvendége volt. A zeneszerző példaként a Volt egyszer egy csapat című musicalt hozta fel, amely Londonban nem aratott sikert, de Magyarországon felismerték a történet mélységét, azt, hogy valójában nem a fociról szól. "Megváltoztattak benne dolgokat, újszerűvé tették, épp ezért rendkívül elégedett vagyok a darab magyarországi átdolgozásával" - tette hozzá

"Mindig is szerettem a kelet-európai zenét, az orosz és a magyar muzsikát, ezért óriási izgalommal töltött el, mikor 25 évvel ezelőtt felkértek, hogy a Macskákat mutassam be Magyarországon" - idézte fel a művész annak kapcsán, hogy hazánk volt az első olyan kelet-európai ország, ahol bemutatták egy musicaljét (1983-ban a Macskákat). A jövőre vonatkozó terveiről szólva a zeneszerző elárulta, hogy jelenleg Az operaház fantomja folytatásán, a Love never dies (A szerelem örök) című darabon dolgozik, amit várhatóan 2010-ben fognak bemutatni. Emellett az Óz, a csodák csodája című mű színrevitelét is tervezik, ám ebben nem szerzőként, hanem "csak" producerként fog részt venni.

Korábban felröppentek olyan hírek, hogy Andrew Lloyd Webber A Mester és Margarita megzenésítésén dolgozik. Ezzel kapcsolatban a művész úgy nyilatkozott, hogy a könyvnek nincs igazán befejezése, ami megnehezíti a történet színpadra állítását. "A Mester és Margarita megzenésítésével nem boldogulok, de talán majd egy fiatalabb zeneszerző megoldja ezt a problémát" - fogalmazott derűsen Andrew Lloyd Webber. A zeneszerző megjegyezte: "rendkívül szerencsés embernek tartom magam, mert már 12 éves koromban tudtam, hogy musicalszerző akarok lenni, és az álmom valóra vált."

A szombaton és vasárnap telt házzal bemutatott, Best of A. L. Webber című gálaestet január 5-én és 6-án megismétlik, a Madách Színház tájékoztatása szerint már ezekre az előadásokra is elkelt minden jegy.

Részlet a Macskák c. musical-ből

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.