Filmet forgat a brit Hugh Hudson!

Film készül Orwell spanyol polgárháborús részvételéről!

George Orwellnek a spanyol polgárháborúban szerzett tapasztalatairól forgatja következő filmjét a brit Hugh Hudson

2008.11.26 23:15ma.hu

A Tűzszekerek című film rendezője a marrakesi nemzetközi filmfesztiválon, ahol zsűritag volt, elmondta, hogy filmjének alapjául az angol író Tisztelet Katalóniának című könyve szolgál, amelyben elbeszéli spanyol polgárháborús élményeit. A könyvből már 20 forgatókönyv-változat készült, csak ki kell választani a megfelelőt. 

A rendező, aki producer is egyben, elmondta, a filmben szereplő színészeken még nem gondolkodott, mert a forgatáshoz szükséges pénz még nincs együtt. Az angol író 1937 januárjától júniusáig tartózkodott Spanyolországban. 

A Partido Obrero Unification Marxista (POUM) munkásmilíciában káplárként harcolt az aragóniai fronton. Részt vett a barcelonai utcai harcokban, ahol a kommunista befolyás alatti kormánycsapatok álltak szemben az anarchista és POUM milíciákkal. 

A fronton torkán megsebesült egy mesterlövész golyójától. Orvosi okokból leszerelt a milíciától. Sikeresen elkerülte a letartóztatást a POUM elleni barcelonai hajszában, s elmenekült Spanyolországból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.