Amerikai és brazil alkotás vihette el a fődíjat!

Megosztott fődíj született a Shoot4Life filmes világversenyen

Budapest, 2008. november 23. - A "Shoot4life-Forgass az életért" 24 órás digitális világjáték nemzetközi zsűrije vasárnap este eredményt hirdetett a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházában.

2008.11.24 20:20ma.hu

A megosztott fődíjat a „New York-i vér” című amerikai rövidfilmnek és az „Igen, lehetséges” brazil alkotásnak ítélték oda. A zsűri különdíjban részesítette a „Szándék” című fülöp-szigeteki filmet. A világ öt kontinenséről beérkezett rövidfilmeket, amelyeknek témája a véradás volt, az Oscar-díjas Jíri Menzel, és az ugyancsak Oscar-díjas Szabó István vezette zsűri bírálta el.
 
Az első helyezett a dicsőség mellett 1.000,000 forint díjazásban részesült. A Magyar és a Nemzetközi Vöröskereszt karitatív tevékenységei között fontos szerepet kap a véradás szükségességének népszerűsítése. A Shoot4life világjáték - melynek elnöke Habsburg György volt - a film eszközével hívta fel a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára. 

A résztvevő stáboknak 24 óra leforgása alatt kötetlen stílusú és műfajú maximum 3 perces rövidfilmet kellett készíteniük a véradásról három kötelező elem beépítésével.
 
A világjáték világszerte szimultán, öt kontinens számos országában zajlott, köztük: Amerikai Egyesült Államok (New York, Los Angeles) Ausztrália (Melbourne), Brazília (Rio de Janeiro), Fülöp-Szigetek (Manila), India (Új Delhi), Kongó (Kinshasa), Magyarország (Budapest).
 
A díjazott alkotások megtekinthetők a http://soot4life.tv weboldalon

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.