Kultikus filmeket láthatunk!

A Szenvedélyek napja filmes programjai!

November 21-én, pénteken a Gödör Klubban ismét megtartják a Szenvedélyek napja nevű ingyenes rendezvényt, melynek keretében természetesen idén is részt vehetünk mozis programokon is.

2008.11.21 20:00ma.hu

A hasznos előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, teszteken, vetélkedőkön, játékokon, workshopokon, kézműves programokon, koncerteken kívül (melyek tematikailag mind a különféle szenvedélyekhez, szenvedélybetegségekhez, drogokhoz kapcsolódnak) Sőrés Zsolt filmesztéta válogatásában láthatunk a témába vágó filmeket, klipeket is. 

Délelőtt fél 11 és este 18 óra között "a szenvedély arcai" témakörében mutatnak be a szervezők ígérete szerint "talán kevésbé ismert" filmeket. 10.30-kor kezdődik a kultikus Mocskos zsaru, Abel Ferrara rendezése Harvey Keitel legendás alakításával angol nyelven, magyar felirattal.

A kultikus filmet, a Mocskos zsarut is levetítik

12.30-kor Kenneth Angertől lesz látható A gyönyörök kertjének felavatása című, zenével aláfestett némafilm, majd 13.20-kor szintén Anger munkája, a Könyörgés démontestvéremért következik, ami egy színes némafilm Mick Jagger kísérleti zenéjével aláfestve. 

13.40-kor Donald Cammell és Nicolas Roeg Performance-át tekinthetjük meg, melynek elkészültében szintén fontos szerep jutott Mick Jaggernek ő ugyanis a film főszereplője.
 
A blokkot 15.40-es kezdéssel a Blueberry - A fejvadász című pszichedelikus képregény-adaptáció zárja Vincent Cassel főszereplésével. Már nem a filmes külön program hivatalos része, de 18 órai kezdettel is mozizhatunk a Szenvedélyek napján: ekkor ugyanis szintén Sőrés Zsolt válogatásában három Andy Warhol-rövidfilmet vetítenek, a Kisst, a Blow Jobot és a Mario Bananát. 

Ahogy minden program, úgy a filmvetítéseken való részvétel is ingyenes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.