Kiállítással emlékeznek a jelmeztervezőre!

Vágó Nelly munkái felöltöztetik a Madách Színházat!

Kiállítással emlékezik a budapesti Madách Színház a két éve elhunyt Vágó Nelly jelmeztervezőre. A teátrum Tolnay Szalonjában csütörtöktől tekinthető meg a Kossuth-díjas művész munkáit bemutató tárlat.

2008.11.21 19:40MTI

Mint azt Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója elmondta, a kiállítás megnyitója nem kötődik semmilyen konkrét dátumhoz, a tárlatnak "az az apropója, hogy volt egy zseniális jelmeztervező, aki nagyon hiányzik nekem és az egész szakmának". 

Szirtes Tamás beszámolója szerint az egy hónapon keresztül megtekinthető kiállítás rajzok, jelmeztervek és néhány jelmez segítségével idézi fel az ország számos színházában alkotó, 2006 decemberében elhunyt Vágó Nelly munkásságát.
 
Láthatóak lesznek többek között a Magyar Állami Operaház, az Erkel Színház, a Nemzeti Színház, valamint a kaposvári és a szolnoki színház előadásaihoz készített rajzai.

Vágó Nelly jelmeztervei az Operaház fantomjához

"Vágó Nelly a Madáchban is nagyon sok darabot tervezett, most Az ember tragédiája, az Oliver és Az Operaház fantomja jelmezeihez készített terveit állítjuk ki" - árulta el az igazgató, hozzátéve: jelenleg a Producerek, Az Operaház fantomja és a Macskák előadásaiban lehet találkozni Vágó Nelly jelmezeivel.
 
Szirtes Tamás szólt arról is, hogy a Tolnay Szalont ebben az évadban a képzőművészetnek és fontos színházi emberekről szóló tárlatoknak engedik át. 

- "Most ért véget az Ádám Ottó nyolcvanadik születésnapjára rendezett fotókiállítás, januártól pedig fiatal képzőművészek és tervezők tárlatai nyílnak majd havonta" - mondta el a Madách Színház vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.