Új budapesti játszóhely után nézett a színház!

Budapesten támad újra a Körúti Színház!

A Körúti Színház Magyarország egyetlen, csak jegybevételből élő magánszínháza. A József Körúti székhely több évesre elhúzódó felújítása miatt, az utóbbi három évben jobbára vidéken játszottak.

2008.11.11 15:45ma.hu

Most azonban elérkezettnek látták az időt, hogy - a vidéki népszerűséget és előadásszámot megtartva - új budapesti játszóhely után nézzenek. A népszerű színház a Ruttkay Éva Színházzal kötött hosszú távú és mindkért fél számára előnyösnek ígérkező megállapodást. 

Hogyan indultunk? A társulat, mely hat éve alakult Galambos Zoltán vezetésével, két év formálódás után, a József Körútra való költözésekor felvette a Körúti Színház nevet. Az új név nemcsak a Nagykörút közelségére utal, hanem átvitt értelme is van. A fogalom, melyet a név képvisel olyan színházi törekvést céloz meg, mely arra hivatott, hogy a legnagyobb formátumú színművészek igényes vígjátékokat játsszanak a színházban. 

A neves művészek közreműködésével megvalósuló darabok egyszerre szórakoztatnak, ugyanakkor emberi mélységet is hordoznak magukban. Budapesten számtalan olyan színház van, ahol időről időre, ilyen igényes vígjátékok kerülnek repertoárra, ám eddig még nem volt olyan színház, amely kizárólag ezen nagyszerű hagyomány felélesztésének szentelné a működését. 

A Körúti Színház megalapítása óta ezt az űrt kívánja betölteni, reméljük sikerrel!

Hogy kik az előadásban részt vevő művészek?
 
A társulat olyan közismert művészekből és fiatal tehetségekből áll, akik a szó legjobb értelmében vett komikusok: értik és érzik ennek a súlyát, és hisznek az igényes szórakoztatásban. 

A Körúti Színház előadásaiban Koltai Róbert, Koncz Gábor, Vándor Éva, Frajt Edit, Balázs Péter, Tahi Tóth László, Kautzky Armand, Pikali Gerda, Barát Attila, Czvetkó Sándor, Udvarias Anna és Faragó András mellett a Körúti Színházban láthatja a közönség Szabó Erika, Dósa Mátyás, Brózik Klára, Beleznay Endre, Nagy Balázs, Peller Anna, Tompos Kátya, Kiss Diána és Nagy Sándor alakításait is.

Bővebben a repertoárról! Az eltelt időben a színház több klasszikus prózai vígjátékot és operettet, zenés darabot és musical-vígjátékot mutatott be. A nagy sikerű előadások közül kiemelkedők Molnár Ferenc: A doktor úr, Neil Simon: Mezítláb a parkban, John Patrick: Az ajándék gésa -Teaház az augusztusi holdhoz, Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című előadások, melyek meghozták a közönség és a szakma elismerését. 

A színház két zenés mesedarabja (Óz, a csodák csodája, A Kisherceg) a gyermekek és fiatalok körében vált népszerűvé. A Körút Színház ősbemutatójaként pedig a Kell egy színház! című új, magyar musical-vígjátékot ját láthatta a közönség. 

Rendszeres vidéki turnék alkalmával a fővároson túl a vidéki közönség is megismerkedhet a színház bemutatóival, és a gyümölcsöző együttműködés rendszeres fellépéseket eredményezett, bérletsorozatokkal és közel 100 vidéki játszóhellyel! 

A színház legújabb sikerdarabjai! A közelmúltban bemutatásra került Alan Ayckburn: Mese habbal és Michael és Ray Cooney: Minden lében három kanál című elsöprő humorú darabja!

Bemutatkozás a Ruttkai Éva Színházban!
 
Alan Ayckburn: Mese habbal 

A darab bemutatkozásként november 26.-án kerül színpadra. Alan Ayckburn remek szalonvígjátékát tehát két alkalommal tekinthetik meg: november 26-án és december 28-án. 

A sztoriról: Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Mivel Greg azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét. Csakhogy a kedves „papa" felesége is otthon van... 

Szilágyi - Eisemann: Én és a kisöcsém 

Az ideiglenes helyszínként használt színházban a közönség a méltán népszerű Én és a kisöcsém zenés vígjátékot is láthatja a Körút Színház művészeivel. A Színház-és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatói Koltai Róbert rendezésében néhány éve vizsgaelőadásként mutatták be a zenés darabot. A ma már végzett és ismert fiatal színészek három éve újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve azóta is sikerrel játsszák a jól ismert vígjátékot és a népszerű slágereket. 

Szereposztás: Koltai Róbert, Nagy Sándor, Kis Diána, Zöld Csaba, Ömböli Pál.

 Az előadást december 27.-én, egyetlen alkalommal láthatja a közönség! 

Molnár Ferenc – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: A vörös malom 

Az év végén december 30.-án Molnár Ferenc – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: A vörös malom című musicalét is megtekinthetik. 20 évvel ezelőtt Molnár Ferenc 1902- ben íródott prózai darabjából készített a Madách Színház felkérésére musicalt a nagysikerű szerzőpáros. 

A Vörös malom egy emberrontó gépezet. Alkotója a Magister, Jánoska Jánoson mutatja be a gép működését a Pokol legfőbb urának, Rexnek. 

A gépbe kerülve a jó ember 24 óra alatt gazemberré válik. Már csak az a kérdés, hogy a darab végére mi romlik el János, vagy a gép? Mindez kiderül az előadásból! 

Szereplők: Esztergályos Cecília, Kautzky Armand, Király Adrián, Gyebnár Csekka, Udvarias Anna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.