Minden, ami művészet egy helyen!

Budapest Art Fair a Műcsarnokban

Antik és kortárs - minden, ami művészet egy időben és egy helyen" - ezzel a címmel rendezik meg csütörtöktől a 15.Budapest Art Fairt.

2008.11.19 14:25MTI

A Műcsarnokban idén ötven neves galéria állít ki: 25 kortárs művekkel, a másik 25 pedig régi képekkel, tárgyakkal, antikvitásokkal várja a közönséget. Kapcsolódó anyagok Kortárs festők a mobilitás világáról Ingyenes tárlatvezetés A Lipcse-jelenség című fővárosi kiállításon Mint azt Galambos Sándor főszervező a rendezvényt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón felidézte, a másfél évtizeddel ezelőtt Antik Enteriőr néven a Néprajzi Múzeumban debütált kiállítás az évek során látványos változáson ment keresztül. 

A kiállítás a magyar műkincspiac újjászületésével indult, de a szakma és a nagyközönség részéről megmutatkozó érdeklődés hatására három év után új helyszínre kellett költöztetni. A kínálat pedig a kortárs művek irányába tolódott el, és ez jellemző a mostani, vasárnapig tartó kiállításra is. Mint megjegyezte, a gazdasági válság ezen a területen nem érezteti hatását, senki nem lépett vissza a részvételtől, és látogatóra sem számítanak kevesebbre, mint tavaly.
 
Az idén már lassan a múzeum mellett felállított sátor is kicsinek bizonyul, akkora az érdeklődés. A kiállításhoz számos, más műfajú, izgalmas kulturális program is kapcsolódik. Lesz például színházi előadás: a Lifegame (Életjáték) keretében minden alkalommal új színdarab születik a közönség szeme láttára, képzőművészek közreműködésével. 

Sok szó esik majd a digitális és videoművészetről, amelyről Videó a láthatáron címmel hangzik el előadássorozat. Lesz tárlatvezetés, könyvbemutató, valamint karikatúra- és képregény-aukció is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.