Fellépett a Gonzo is

A Tokio Hotel, Pink és Britney Spears a díjazottak között

Britney Spears két díjjal térhet haza Amerikába és a díjazottak között van Pink, továbbá a Tokio Hotel és Kanye West is, az MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja azonban Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt. Magyar résztvevője is volt a Liverpoolban megrendezett gálának, a Gonzo zenekar.

2008.11.07 18:30MTI

Britney Spears folytatta diadalmas visszatérését a popzene csúcsára: Blackout című lemeze az év albuma, maga a sikert sikerre halmozó amerikai énekesnő pedig az év előadója díjat kapta.

Pinket a legjobb dalért, a német Tokio Hotelt a legjobb színpadi produkcióért jutalmazták. A legjobb rhythm and blues és hip hop előadó Kanye West lett, az év rockzenekarának és a legjobb klip készítőjének járó díjat a 30 Seconds To Mars nevű amerikai együttes vehette át.

A nyolcvanas évek sztárja, Rick Astley brit énekes, gitáros, billentyűs és dobos minden idők legjobb előadójának díját kapta a közönségtől. Paul McCartney életműdíját Bono adta át és Szent Paul McCartneyként szólította meg őt, hangsúlyozva, hogy Paul csak egy van. McCartney köszönetet mondott szüleinek és mindenkinek szerte Nagy-Britanniában, továbbá minden amerikainak, aki Obamára szavazott kedden.

Az év felfedezettje Kate Perry, aki a gála háziasszonya volt, házigazdaként segítette őt Jared Leto, a 30 Seconds To Mars énekese is. A Barack Obama képét ábrázoló pólóban feszítő Kate Perry annak a reményének adott hangot, hogy Obama megválasztása után talán jobban fogják Amerikát szeretni.

A díjkiosztón sok más előadó és fellépő is köszöntötte a megválasztott amerikai elnököt. Az este folyamán fellépett az életműdíjas McCartneyn kívül Beyoncé, Kanye West, Estelle, Pink, a Killers együttes. A MTV magyarországi regionális fordulójának nyertese, a Gonzo zenekar is bemutatkozhatott a gálán.

A Peeping Tom című dalukat adták elő, ennek videoklipjét választotta meg a legjobbnak a magyar közönség az internetes szavazáson. Az együttes jelentős előrelépésnek érzi pályáján, hogy a liverpooli bemutatkozással olyan környezetben léphetett fel, olyan kapcsolatokra tehetett szert, amelyek nagyban lendíthetik előre jövőbeni működését.

A 2002-ben alakult zenekar egy éve tartozik a Mamazone kiadó istállójába, mely nagyban hozzájárult az együttes sikereihez
- mondta Jeges Zsolt, a zenekar menedzsere pénteken az MTI-nek.

Ezúttal a 15. alkalommal adták át az MTV Europe Music Awardst, Liverpool Európa kulturális fővárosaként lehetett az esemény házigazdája. A díjkiosztót minden évben más városban rendezik.

Az eseményt több televíziós csatorna közvetítette élőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.